Valoarea pagubelor lăsate în urmă în judeţul Vrancea de vijeliile din luna iulie depăşesc suma de 20 de milioane de euro, conform raportului oficial întocmit de instituţia Prefectului, după ce mai multe drumuri, poduri şi podeţe au fost inundate, apa intrând şi în zeci de gospodării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 30 de localităţi au fost afectate de ploi, inundaţii, viituri şi chiar de alunecări de teren, fenomene care s-au înregistrat în perioada 8 – 29 iunie, autorităţile stabilind 340 de puncte critice.

Printre cele mai afectate localităţi s-a aflat comuna Bilieşti, unde peste 70 de case s-au aflat sub ape aproape o săptămână. Unele dintre ele au fost distruse complet în urma inundaţiilor.

Pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea s-a întrunit în şedinţă extraordinară şi a iniţiat o hotărâre care să stea la baza unui proiect de hotărîre de Guvern, prin care judeţul să fie sprijinit cu bani. Vrancea cere alocarea din fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului a aproape 102 milioane de lei. 

"Astăzi a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), în cadrul căreia s-au aprobat situaţiile centralizate privind obiectivele afectate în urma calamităţilor naturale produse de fenomenele meteorologice din luna iunie. Peste 310 obiective (drumuri judeţene, drumuri locale, poduri, maluri, podeţe şi străzi) au fost afectate, totalul localităţilor cu probleme de acest gen fiind de 33. Conform rapoartelor întocmite de specialişti, fenomenele hidrometeorologice au produs în Vrancea pagube de peste 100 de milioane de lei (mai mult de 20 de milioane de euro), mai exact în municipiul Adjud şi comunele Andreiaşu de Jos, Bilieşti, Bârseşti, Bogheşti, Boloteşti, Chiojdeni Câmpineanca, Câmpuri, Coteşti, Dumbrăveni, Dumitreşti, Garoafa, Gura Caliţei, Homocea, Mera, Năruja, Negrileşti, Nereju, Nistoreşti, Paltin, Păuleşti, Poiana Cristei, Pufeşti, Reghiu, Soveja, Suraia, Spulber, Tulnici, Valea Sării, Vidra, Vârteşcoiu şi Vrâncioaia. În aceste condiţii, astăzi în CJSU s-a aprobat propunerea prefectului judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, de transmitere către Guvernul României a solicitării de alocare de fonduri guvernamentale pentru toate localităţile afectate" , a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.