Opt localităţi din judeţul Vâlcea sunt afectate în urma ploilor torenţiale din ultimele 24 de ore, în unele comune apa intrând în zeci de gospodării, în timp ce în alte localităţi, din cauza cantităţii mari de apă, reactivându-se alunecări de teren şi fiind afectate drumuri de interes local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ploile torenţile din ultimele ore au provocat pagube în mai multe localităţi din judeţul Vlcea, în doar opt ore, marţi, zeci de gospodării fiind inundate şi mai multe drumuri de interes local fiind afectate.

Potrivit unei informări date publicităţii de  Prefectura Vâlcea, peste 40 de gospodării au fost inundate,mai multe drumuri şi poduri au fost avariate marţi,în intervalul orar 6.00 – 14.00.

Localitatea cu cele mai multe gospodării inundate este comuna Orleşti, unde apa a intrat în 32 de curţi din satele Orleşti şi Procopaia. În comuna Popeşti nouă gospodării au fist inundate, în timp ce în comuna Şirineasa a pătruns într- o gospodărie.

În localitatea Bărbăteşti o alunecare de teren mai veche s-a reactivat în satul Bărbăteşti, unde platforma unui drum communal a fost afectată. De asemenea, în comuna Frânceşti mai multe drumuri de interes local şi un pod tubular au fost afectate în satul VIişoara, în comuna Lădeşti un pod peste torentul Găgeanca &şi câteva drumuri au fost de asemenea afectate din cauza inundaţiilor, iar în comuna Milcoiu un drum de interes local din satul Comanca a fost avariat.

Totodată, în oraşul Băbeni autorităţile au decis efectuarea unei breşe pentru dirijarea controlată a apelor pârâului Stăncălău în canalul de gardă al acumulării hidrotehnice Băbeni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.