Poliţiştii de investigaţii criminale din Buzău au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracţiuni cu violenţă ce ar fi fost comise pe teritoriul Italiei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin cooperarea cu poliţistul român aflat în misiune la Serviciul de Cooperare Poliţienească Internaţională Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IPJ Buzau, poliţişti de investigaţii criminale şi o grupa S.A.S. din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au demarat activităţile pentru depistarea şi prinderea unui buzoian de 34 de ani, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene în data de 20 septembrie. Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind ireperabil din data de 5 martie, în timpul unei operaţiuni antimafie desfăşurată de Comandamentul Provincial de Carabinieri Tripani în cursul căreia au fost puse în executare mandate de arestare emise de Tribunalul Palermo, fiind arestate 25 de persoane acuzate de comiterea sub diferite forme a infracţiunilor de asociere de tip mafiot, fraude electorale politice mafiote, santaj şi alte infracţiuni cu violenţă.

Buzoianul era căutat fiind acuzat că ar face parte din organizaţia mafiotă şi în particular de a fi o verigă importantă a grupării, asigurând caracterul conspirat al întâlnirilor membrilor grupării şi punând în executare acte de intimidare în interiorul asociaţiei criminale.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de informaţii obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

Bărbatul urmează a fi prezentat instanţei în vederea extrădării către autorităţile judiciare italiene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.