Cei 12 muncitori blocaţi într-un vagon remorcă la Nereju au fost salvaţi, după o operaţiune extrem de dificilă. Salvatorii au reuşit realizarea unui sistem provizoriu de tip tiroliană cu ajutorul căruia au fost salvaţi muncitorii. Primul salvat a fost un adolescent de 16 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Salvatorii au reuşit să scoată din vagonul remorcă toate cele 12 persoane. Ultimiii salvaţi au fost şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 32 şi 70 de ani. 

Din primele informaţii, muncitorii nu au nevoie de îngrijiri medicale. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Având în vedere situaţia de la nivelul localităţii Nereju unde 12 persoane, aflate într-o zonă forestieră, au rămas izolate  din cauza creşterii nivelului şi debitului râului Zăbala, în cursul zilei de astăzi s-au suplimentat forţele de intervenţie, cu echipaje de la ISU Bacău şi ISU Covasna. Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă, în prezent se acţionează din partea ISU Vrancea sub coordonarea inspectorului şef, colonel Chiscop Flaviu, cu 19 pompieri (ofiţeri şi subofiţeri), 11 salvamontişti ai Servicului Salvamont, respectiv câte un echipaj din judeţele Vrancea, Bacău şi Covasna, 8 jandarmi de la IJJ Vrancea şi SVSU Nereju cu 5 voluntari coordonaţi de primarul comunei Nereju”, a transmis ISU Vrancea.

Instituţia a anunţat că s-a reuşit realizarea unui un sistem provizoriu tip tiroliană şi un salvamontist a ajuns la persoanele izolate.

Cu ajutorul acestui dispozitiv au fost deja salvate cinci persoane, iar operaţiunea este în dinamică.

Până acum a fost salvat un adolescent de 16 ani, două femei de 60 de ani şi un tânăr de 18 ani.

12 muncitori care efectuau lucrări au fost surprinşi de creşterea apelor râului din zonă s-au refugiat într-un vagon remorcă.

În cursul nopţii s-a încercat salvarea lor, dar nu s-a reuşit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.