Autorităţile din judeţul Vâlcea intervin, vineri, în localităţile Berbeşti şi Muereasca, acolo unde ploile abundente din ultima perioadă au provocat activarea unor alunecări de teren. La Muereasca s-a tasat drumul care duce către mănăstirea Frăsinei, iar la Berbeşti urmează a se decide dacă o familie va fi evacuată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea anunţă că în zona unde s-a activat alunecarea de teren din localitatea Berbeşti se află două imobile, ambele locuite. Până la ora transmiterii acestei ştiri, autorităţile nu au dispus măsura evacuării preventive a persoanelor care locuiesc în cele două case. 
Valul de pământ care a pornit la vale se află la câţiva metri de cele două locuinţe.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - 
 
Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, în localitatea Satul Nou din Berbeşti, ploile abundente au provocat o alunecare de teren în apropierea unei gospodării. 
 
”La faţa locului se deplasează o comisie mixtă alcătuită din reprezentanţi ai Prefecturii Vâlcea, ISU şi Primăriei Berbeşti, pentru constatarea situaţiei în teren, urmând să se stabilească dacă se impune evacuarea familiei afectate”, precizează ISU Vâlcea.
 
FOTO: ISU Vâlcea
FOTO: ISU Vâlcea
 
Tot din cauza precipitaţiilor, la Muereasca, în satul Gura Văii, pe drumul judeţean 658, s-a produs o tasare a platformei drumului de acces către Mânăstirea Frăsinei. Carosabilul drumului judeţean este afectat pe o lungime de 40-45 de metri liniari, pe sensul de mers dinspre Mănăstirea Frăsinei către satul Gura Văii. 
 
”La faţa locului s-a deplasat o comisie mixtă compusă din reprezentanţi ai Prefecturii Vâlcea, ISU Vâlcea şi Primăria Muereasca pentru evaluarea situaţiei. Se lucrează la amenajarea unei porţiuni de drum pe care se va devia traficului rutier”, arată informarea ISU Vâlcea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.