Opt adulţi şi nouă copii dintr-un bloc de pe strada Mioriţei din Timişoara se află, luni seară, internaţi la spitale din oraş, după ce trei persoane din acelaşi imobil au murit în ultimele zile. Printre cei decedaţi se află un copil de 10 zile, despre care medicii spuneau iniţial că s-ar fi înecat cu lapte, dar şi un copil de trei ani şi mama acestuia. Recent, în bloc s-a făcut dezinsecţie. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş au anunţat, luni, că "există suspiciunea unei cauze toxice" în imobilul aflat în Complexul Studenţesc. Toţi locatarii imobilului au fost evacuaţi şi vor fi duşi la spital pentru analize medicale. Inspectorul-şef al Poliţiei Judeţene Timiş, Alin Petecel, a declarat, luni, că a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul blocului din Timişoara de unde doi copii şi mama unuia dintre ei au murit, după o acţiune de dezinsecţie şi deratizare. Şefa DSP Timiş, Cornelia Malac, spune că firma de dezinsecţie şi deratizare ar fi trebuit să anunţe locatarii blocului de acţiune, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Administratorul blocului şi cel al firmei de deratizare sunt audiaţi de poliţişti şi procurori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul blocului din Timişoara de unde doi copii şi o femeie de 29 de ani au murit, după o acţiune de dezinsecţie şi deratizare
CITEȘTE ȘI Patru adulţi şi şase copii care locuiesc în blocul în care s-a făcut dezinsecţie şi deratizare sunt internaţi în spitalele din Timişoara/ printre pacienţi este şi bărbatul care şi-a pierdut soţia şi copilul de trei ani

UPDATE - Numărul pacienţilor internaţi a ajuns la opt adulţi şi nouă copii

Alţi patru adulţi şi trei copii care locuiesc în blocul din Timişoara unde s-a făcut deratizare şi dezinsecţie au fost internaţi la Spitalul Judeţean, respectiv la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu”. Numărul pacienţilor internaţi a ajuns la opt adulţi şi nouă copii, iar trei persoane au murit.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, luni, la ora 18.00, un număr de opt adulţi erau internaţi la Spitalul Judeţean şi nouă copii la Spitalul ”Louis Ţurcanu”. Toţi locuiesc în blocul în care s-a făcut deratizare şi dezinsecţie.

ISU Timiş a anunţat, de asemenea, că a finalizat măsurătorile la restaurantul şi la clubul unde dezinsecţia a fost făcută de aceeaşi firmă şi nu s-au identificat substanţe periculoase în aer.

ISU Timiş nu a precizat, însă, până la ora transmiterii acestei ştiri, dacă cele două locaţii vor fi redeschise publicului.

UPDATE -  "La ora 12.40 am fost informaţi de către UPU SMURD referitor la o situaţie apărută la o adresă din Timişoara, str. Mioriţa nr. 10. Într-o perioada scurtă, începând de vineri 15.11.2019 au avut loc 3 decese. 2 copii (9 zile, 3 ani) şi un adult (29 ani). Şi încă 2 copii internaţi la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu. Există suspiciune unei cauze toxice. UPU SMURD a anunţat DSP şi Poliţia. Din partea ISU Timiş s-a deplasat echipajul CBRN pentru cercetare”, a transmis ISU Timiş.

La Prefectura Timiş a avut loc Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a stabilit evacuarea blocului de locuinţe. De asemenea,  locatarii imobilului vor fi duşi la Urgenţe pentru recoltarea de analize medicale.

"La ora 14.00 a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a stabilit evacuarea întregului bloc (parter plus 4 etaje, în total 200 de apartamente)”, a mai transmis ISU Timiş.

Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a mai dispus evaluarea medicală a tuturor persoanelor din imobil la cele două spitale din Timişoara, cazarea persoanelor în spaţiile identificate la nivelul municipiului Timişoara, asigurarea apei potabile de către Consiliul Judeţean Timiş, centralizarea datelor referitoare la adresă din partea STS şi UPU pentru a identifica eventuale alte persoane afectate, executarea primei cercetări CBRN cu echipajele ISU Timiş şi ISU Bihor, executarea primei cercetări chimice la alte două locaţii identificate de IPJ Timiş, activarea grupei operative a ISU Timiş şi deplasarea punctului de comandă mobil.

La faţa locului echipajul CBRN din cadrul ISU Timiş face măsurători în toate apartamentele.

- Nouă oameni au ajuns, în ultimele zile, la spital, iar toţi sunt locatari ai aceluiaşi bloc de locuinţe aflat pe strada Mioriţei din Complexul Studenţesc din Timişoara. Dintre cei nouă ajunşi la spital, trei au decedat.
Primul care a ajuns la spital a fost un bebeluş de doar 10 zile care sâmbătă a fost dus la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi despre care medicii credeau iniţial că s-a înecat cu lapte.

Ambulanţa a fost chemată, duminică, la un alt apartament din acelaşi bloc, unde medicii au preluat un copil de trei ani care avea dureri de burtă şi de cap, dar şi vărsături. Iniţial, părinţii au refuzat internarea copilului, însă, în cele din urmă ei au decis să îl interneze, totuşi. Copilul a murit duminică, iar luni dimineaţă a murit şi mama acestuia.

Doctorii au intervenit apoi pentru alţi doi copii şi patru adulţi din acelaşi imobil, care aveau aceleaşi simptome şi care au fost şi ei internaţi.

"15 apeluri au fost începând de sâmbătă, de la ora 8.00 dimineaţa, de la aceeaşi adresă. La primul copil, de 10 zile, s-a presupus că ar fi fost înecat cu lapte. Apoi un al doilea copil de trei ani a murit şi acum şi mama acestuia din urmă. Nu se ştie exact cauza, aşteptăm rezultatul autopsiei”, a declarat Florin Crişan, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Timiş.

Medicii şi poliţiştii fac o anchetă şi încearcă să stabilească ce s-a întâmplat.

Vecinii au spus că recent s-a făcut dezinsecţie în bloc.

Strada Mioriţei a fost complet blocată, fiind mobilizate forţe de intervenţie, inclusiv echipa CBRN. Se ia în calcul inclusiv evacuarea blocului de locuinţe.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.