Autorităţile din judeţul Timiş au declanşat, marţi, Planul Roşu de Intervenţie în urma unui accident rutier care s-a produs la Sânandrei şi în care au fost implicate un TIR şi un autobuz. Acolo au fost trimise mai multe autospeciale de pompieri şi ambulanţe SMURD şi SAJ, precum şi un elicopter SMURD. Traficul pe DN 69 este oprit pe ambele sensuri. Primele informaţii arătau că sunt 11 victime. Şoferul TIR-ului, cetăţean turc, ar fi vrut să întoarcă autotrenul. În final, 19 persoane au fost transportate la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE - Reprezentanţii ISU Timiş au transmis că, în cele din urmă, 19 persoane rănite au fost transportate la spital pentru îngrijiri şi investigaţii, respectiv cei 18 pasageri din autocar, toţi muncitori la o fabrică, şi şoferul turc al TIR-ului.
 
UPDATE - ”Un TIR condus de un bărbat circula pe DN 69 spre Orţişoara, iar la intersecţie cu DJ 692 ar fi efectuat viraj la stânga spre Sânandrei, moment în care a intrat în coliziune cu un autobuz care circula din sensul opus, adică dinspre Orţişoara. În autobuz se aflau 18 pasageri. În urma impactului au rezultat 11 victime, ambii conducători auto şi 9 pasageri din autobuz”, a transmis IPJ Timiş.
 
Poliţiştii au deschis un dosar penal spentru vătămare corporală din culpă.
 
UPDATE - ”Din primele informaţii, TIR-ul a vrut să întoarcă pe DN 69 la kilometrul 8 şi se pare că a intrat în coliziune cu un autobuz care avea pasageri şi circula dinspre Orţişoara. Toate victimele sunt din autobuz şi şoferul de altfel, pe care echipele de intervenţie îl extrag din autovehicul. Şoferul TIR-ului este cetăţean turc”, au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.
 
FOTO: ISU Timiş
FOTO: ISU Timiş
 
Traficul între Timişoara şi Arad este blocat. În ambele sensuri s-au format coloane de maşini pe kilometri.
 
UPDATE - Potrivit ISU Timiş, în autobuz se aflau 18 persoane, dintre care şoferul a rămas încarcerat, iar în autotren se afla doar şoferul.
 
”Din primele informaţii, au rezultat 11 victime (cei doi conducători şi 9 pasageri din autobuz)”, a arătat sursa citată.
 
UPDATE - Potrivit IGSU, resursele au fost suplimentate cu 4 ambulanţe SMURD, dintre care una cu medic.
 
Centrul Infotrafic anunţă că sunt mai multe victime, dar deocamdată nu se cunoaşte exact numărul lor. Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri ale DN 69.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că în accidentul petrecut în localitatea Sânandrei au fost implicate un autotren şi un autobuz.
 
Pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă tuturor persoanelor implicate, în judeţul Timiş a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.
 
La locul evenimentului au fost alocate: 3 maşini de stingere, 3 echipaje de descarcerare, 3 autospeciale pentru transport victime multiple, o ambulanţă SMURD şi 9 ambulanţe SAJ, 2 microbuze (pentru preluare personal medical) şi un elicopter SMURD.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.