Un număr de 13 percheziţii au avut loc, joi, în Timişoara şi Utvin, la persoane care se ocupau cu vânzarea ţigărilor de contrabandă aduse ilegal în România din Serbia. Trei maşini au fost sparte de anchetatori, pentru a fi făcute percheziţii. Un bărbat de 38 de ani a fost reţinut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Secţiei 3 Urbane din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au pus în executare, joi, 13 mandate de percheziţie domiciliară, 12 în Timişoara şi 1 în localitatea Utvin, la locuinţele unor persoane cercetate pentru contrabandă calificată cu ţigarete. 
 
”Din cercetările efectuate în cauză a reieşit că, în perioada noiembrie 2023 - martie 2024, mai multe persoane ar fi deţinut şi comercializat produse accizabile, respectiv ţigarete nemarcate fiscal cu timbru autohton, provenite din contrabandă, fiind prejudiciat bugetul consolidat al statului. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 73.800 de ţigarete de diferite mărci, 8.700 de euro, 7.000 de lei, iar un autoturism a fost indisponibilizat”, a arătat sursa citată.
 
În urma probatoriului administrat, un bărbat de 38 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru contrabandă cu ţigarete, fiind dus în centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiş.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Poliţiei Municipiului Timişoara, Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit unor surse judiciare, în cadrul percheziţiilor, acolo unde traficanţii au refuzat să-şi deschidă maşinile pe care le foloseau că să depoziteze ţigările, poliţiştii au trecut la deschiderea forţată a portbagajelor ori la spargerea geamurilor laterale pentru a putea percheziţiona autoturismele.
 
Atât în portbagajul uneia dintre maşinile traficanţilor, cât şi într-una dintre pieţele din Timişoara, poliţiştii au găsit ţigări de contrabandă.
 
Anchetatorii spun că ţigările erau achiziţionate din Serbia şi erau vândute ilegal în Timişoara, în cel puţin două pieţe agroalimentare, dar şi în diverse magazine.
 
Cei care se ocupau cu traficul de ţigarete din Serbia au fost monitorizaţi timp de mai multe luni de către anchetatori, care au supravegheat tranzacţiile.
 
La percheziţii au participat mascaţii de la Trupele speciale, jandarmii şi poliţiştii de la Secţia 3 Poliţie Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.