Salvamont Maramureş a intervenit, duminică, pentru recuperarea unui cioban din zona Moisei - Pietrosul Rodnei, care a sunat la 112 anunţând care are probleme medicale şi solicită ajutor de urgenţă însă nu a putut fi localizat..Salvatorii montani care fac serviciul de permanenţă la baza Salvamont Moisei au identificat zona unde este stâna la care se află ciobanul şi au ajuns la cioban. Bărbatul de 23 ani acuza dureri abdominale şi era într-o stare generală precară, l-au evaluat şi i-au acordat primul ajutor iar ulterior l-au coborât până în localitate Moisei, unde l-au predat echipajului medical SMURD venit în sprijin. Acţiunea a durat peste 5 ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

UPDATE - Salvatorii montani au ajuns la stâna la care era ciobanul, un bărbat de 23 ani care acuza dureri abdominale şi era într-o stare generala precară, l-au evaluat şi i-au acordat primul ajutor iar ulterior l-au coborât până in localitate Moisei, unde l-au predat echipajului medical SMURD venit în sprijin, anunţă Salvamont Maramureş. 

”Acţiunea care a durat mai bine de 5 ore şi jumătate s-a încheiat cu succes iar salvatorii montani s-au retras la baza Salvamont”, mai precizează Salvamont în postare.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Acţiune in derulare a SPJ Salvamont Maramureş în zona Moisei - Pietrosul Rodnei, jud Maramureş. Ciobanul aflat la o stână în zona menţionată a sunat la 112 anunţând care are probleme medicale şi solicită ajutor de urgenţă, dar din păcate datorită telefonului pe care îl are nu poate fi localizat”, anunţă Dispeceratul Naţional Salvamont.

”Salvatorii montani care fac serviciul de permanenţă la baza Salvamont Moisei au identificat zona unde este stâna la care se află ciobanul şi au pornit in ajutorul acestuia. Vom reveni cu amănunte după informaţiile primite din teren de la echipa aflată în misiune”, mai scrie Salvamont.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.