Activitatea aeroportului Chişinău a fost afectată duminică seară, în urma unei ameninţări cu bombă, cursa aeriană Londra-Chişinău cu 220 de pasageri la bord fiind deviată către Iaşi. ISU Iaşi a activat duminică seară, la ora 17.20, Planul Roşu de Intervenţie, la aeroportul ieşean fiind deplasate ambulanţe, dar şi echipaje de pompieri, însă a fost dezactivat după verificări. Cei 220 de pasageri aflaţi în aeronava Wizz Air care a fost deviată pe aeroportul Iaşi vor fi duşi cu autocarele la Chişinău, iar Aeronava LOT Varşovia-Chişinău a aterizat în cele din urmă pe aeroportul din capitala Republicii Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  Aeronava LOT Varşovia-Chişinău a aterizat în cele din urmă pe aeroportul din capitala Republicii Moldova.

Cei 220 de pasageri aflaţi în aeronava Wizz Air care a fost deviată pe aeroportul Iaşi vor fi duşi cu autocarele la Chişinău.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ  - Potrivit unimedia.info, alerta cu bombă a afectat activitatea aeroportului din Chişinău, iar serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne au efectuat verificări. Pasagerii, dar şi angajaţii aerogării au fost evacuaţi din clădire. Cursa aeriană WizzAir, Londra-Chişinău a aterizat la Iaşi, din motive de securitate.

ISU Iaşi a activat duminică seară, la ora 17.20, Planul Roşu de Intervenţie, la aeroportul ieşean fiind deplasate ambulanţe, dar şi echipaje de pompieri.

”Se aflau 220 de pasageri la bord. Au fost debarcaţi fără probleme, în terminalul T2”, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai aeroportului Iaşi. Totodată, a fost afectat şi zborul LOT, Varşovia-Chişinău. Aeronava s-a rotit de câteva ori în spaţiul aerian românesc, la graniţa cu Republica Moldova, după care a pătruns în spaţiul aerian moldovenesc.

La ora 18.15, avionul se afla în apropierea aeroportului Chişinău.

Diana Cimpoeşu, coordonator UPu SMURD Iaşi, a anunţat că planul roşu declanşat pentru ameninţarea cu bombă la bordul aeronavei Wizzair Londra Chişinău a fost dezactivat iar toate ambulanţele revin la activitatea normală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.