Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut percheziţii, miercuri, la mai multe adrese din Timişoara, în cadrul unui dosar de trafic de persoane în care o familie formată din soţ, soţie şi cei doi fii este suspectată că a obligat mai multe tinere să se prostitueze. Anchetatorii arată că una dintre victime, racolată prin metoda loverboy, a fost transportată în Germania pentru a fi obligată să se prostitueze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara, au făcut percheziţii domiciliare, în judeţul Timiş, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane. 
 
”În cauză, s-a reţinut că bănuiţii ar fi constituit, pe criteriul relaţiilor de familie, un grup infracţional organizat, în vederea comiterii infracţiunii de trafic de persoane. Membrii grupului ar fi racolat mai multe persoane vătămate, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora (familii dezorganizate şi/sau o stare materială precară), pe care le-ar fi determinat, prin inducere în eroare, constrângere şi ameninţări, inclusiv prin acte de violenţă, să practice prostituţia, sumele de bani astfel obţinute fiind însuşite integral de către grupul infracţional organizat. Ocazional, persoanele vătămate ar fi fost transportate şi adăpostite într-un apartament închiriat, în municipiul Timişoara, în scopul exploatării sexuale, membrii grupului racolând clienţi, prin intermediul unor anunţuri postate în mediul online”, arată sursa citată.
 
Anchetatorii afirmă că una dintre persoanele vătămate, recrutată prin metoda loverboy, ar fi fost transportată în Germania şi determinată să practice prostituţia în beneficiul membrilor grupului.
 
La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism -  Serviciul Teritorial Timişoara au fost duse, pentru audieri, patru persoane.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au avut loc la adresele unde locuiesc membrii familiei şi la apartamentele în care erau cazate fetele.
 
Încă de anul trecut, membrii familiei s-ar fi deplasat în mai multe judeţe din nordul ţării pentru a convinge tinere din familii sărmane sau destrămate să lucreze pentru ei. Odată ajunse la Timişoara, fetele erau obligate să se prostitueze. Au fost cazate în două apartamente din Timişoara şi în fiecare dimineaţă unul dintre fiii familiei, în vârstă de 20 de ani, le prelua şi le ducea pe drumurile de ieşire din oraş. Acolo fetele racolau clienţi cu care întreţineau relaţii sexuale contra unor sume de bani pe care apoi îi predau familiei care le găzduia.
 
Pentru a se asigura că nu fug, tinerelor le-au fost luate documentele de identitate, spun sursele citate. Recent, una dintre fete a reuşit să fugă şi a anunţat Poliţia. Poliţiştii au monitorizat gruparea, iar miercuri dimineaţă i-au ridicat pe membrii familiei, cercetaţi pentru trafic de persoane şi constituire de grup infracţional organizat.
 
Ei urmează să fie audiaţi la sediul DIICOT Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.