Şaptespezece percheziţii au loc miercuri dimineaţă în Bucureşti, Ilfov şi Prahova, la persoane acuzate de şantaj, sumele obţinute prin ameninţări violenţă ajungând până la 500.000 de euro. Surse din anchetă afirmă că vizaţi ar fi apropiaţi ai clanului Cămătaru. Şaisprezece persoane urmează să fie duse la audieri. Potrivit DIICOT, la solicitarea unui membru al grupării, un agent de poliţie ar fi intervenit la un poliţist rutier pentru a nu-i suspenda dreptul de a conduce unui alt membru al grupului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit DIICOT, în urma percheziţiilor, au fost ridicate substanţe stupefiante, arme albe, arme de foc neletale, precum şi sume de bani

La sediul DIICOT - Structura Centrală au fost duse, pentru audieri, 12 persoane.

"În cauză s-a reţinut faptul că, de la finele anului 2020 şi până în prezent, pe raza municipiului Bucureşti s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat ai cărui membri s-au specializat în săvârşirea unor infracţiuni de şantaj, constând în recuperarea unor sume de bani de la diverşi agenţi economici şi persoane fizice, până la valoarea de 600.000 euro, prin utilizarea de ameninţări si violenţe", arată DIICOT.

Conform sursei citate, în urma probatoriului administrat a rezultat că, în 12 martie 2021, la solicitarea unui membru al grupării, un agent de poliţie a intervenit pe lângă un poliţist din cadrul Brigăzii Rutiere pentru a-l determina să nu aplice sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice a unui alt membru al grupării ce săvârşise o contravenţie pentru care era obligatorie respectiva măsură.



Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”La data de 26.05.2021, procurorii D.I.I.C.O.T. împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, cu sprijinul Serviciului Investigaţii Criminale şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei au pus in aplicare 17 mandate de percheziţie domiciliară şi 16 mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, intr-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, şantaj şi abuz în serviciu”, anunţă DIICOT.
De la sfârşitul anului 2020 şi până în prezent a fost documentată activitatea unui grup infracţional organizat ai cărui membri s-ar fi specializat în săvârşirea unor infracţiuni de şantaj, constând în recuperarea unor sume de bani de la diverşi agenţi economici, până la valoarea de 500.000 euro, prin utilizarea de ameninţări si violenţe.
Persoanele vor fi duse pentru audieri la sediul DIICOT.
Cercetările sunt continuate de către procurorii DIICOT şi ofiţerii de poliţie din cadrul Poliţiei Capitalei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.