Patru copii, cu vârste între patru luni şi şase ani, au murit după ce un incendiu a cuprins, miercuri seară, o locuinţă din Timişoara. Cel de-al cincilea copil al familiei, în vârstă de 14 ani, a ajuns la spital, fiind intoxicat cu fum. La spital au fost duşi şi trei adulţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Ulterior, reprezentanţii ISU Timiş au anunţat că a fost găsit mort şi al patrulea copil.
 
ISU TImiş a fost solicitat să intervină pentru lichidarea unui incendiu la o casă, cu două apartamente, pe strada Memorandului din Timişoara. Din primele informaţii primite de la apelant, a reieşit că în locuinţă s-ar afla un adult şi 4 copii.
 
La locul intervenţiei s-au deplasat de urgenţă 5 autospeciale de stingere, 3 echipaje SMURD, 2 ambulanţe SAJ cu medic, 2 ambulanţe SAJ cu asistent medical şi o autospecială de transport personal şi victime multiple.
 
La sosirea echipajelor la faţa locului, incendiul se manifesta într-o cameră şi pe holul locuinţei cu o degajare mare de fum.
 
În cele două apartamente locuiau 9 persoane, 4 adulţi şi 5 copii. Cinci persoane au necesitat îngrijiri medicale, dintre care 3 adulţi şi un adolescent de 14 ani au fost transportaţi la spital şi încă un adult a primit îngrijiri medicale la faţa locului, însă refuză transportul la spital.
 
"Pentru identificarea posibilelor victime s-au constituit echipe de căutare-sălvare în interiorul imobilului. Din nefericire, au fost identificate 4 persoane decedate", a transmis ISU Timiş.
 
În acest moment, pompierii lucrează pentru evacuarea completă a fumului şi înlăturarea efectelor negative ale incendiului.
 
Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru moarte supectă.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Miercuri seara, în jurul orei 23.00, pompierii au fost alertaţi în urma unui apel la numărul de urgenţe 112 că un incendiu a izbucnit la o casă de pe strada Memorandului din Timişoara. Ajunşi la faţa locului, pompierii au găsit acoperişul locuinţei cuprins de flăcări şi prăbuşit.
 
În încăperi focul se manifesta generalizat, iar pompierii au descoperit iniţial cadavrele carbonizate a doi copii, dintre cei cinci fraţi ai familiei. Ulterior, a fost găsit trupul neînsufleţit al unui alt copil.
 
Copilul cel mare al familiei, în vârstă de 14 ani, a fost intoxicat cu fum şi a fost preluat de echipajele medicale ajunse la faţa locului, fiind transportat la spital. Ceilalţi fraţi au 6 ani, 3 ani, un an şi patru luni. 
 
Spre deosebire de fraţii săi, băiatul cel mare dormea într-o altă încăpere şi se trezise să îi pregătească laptele unui a dintre cei mici, în momentul în care casa era învăluită în fum şi foc.
 
Copiii erau singuri acasă, în momentul izbucnirii incendiului. Mama copiilor a fost plecată de acasă, iar tatăl consumase alcool şi a observat mult prea târziu flăcările care au cuprins casa. Cei doi au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale, după ce li s-a făcut rău.
 
După aproximativ două ore, pompierii au reuşit să stingă focul şi urmează să stabilească şi cauzele producerii acestuia.
 
O echipă din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a sosit la locuinţa care a fost cuprinsă de incendiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.