Locomotiva unui tren personal cu 100 de călători a luat foc pe ruta Oradea - Valea lui Mihai, singurul rănit fiind mecanicul, care după sesizarea focului, a continuat traseul până într-un punct în care putea fi asigurat accesul rapid al pompierilor. El a suferit arsuri de gradul ll la picioare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”În data de 19 iulie 2022, în apropierea localităţii Tămăşeu, s-a produs defectarea locomotivei trenului R 6811 care circulă pe ruta Oradea – Valea lui Mihai, dezvoltându-se un început de incendiu. În conformitate cu procedurile în vigoare a fost avizat serviciul 112. Echipajele de intervenţie sosite la faţa locului au intervenit pentru stingerea incendiului. Siguranţa şi securitatea pasagerilor nu au fost puse în pericol. Călătorii care se aflau în tren (aproximativ 100 de persoane) au coborât şi au fost preluaţi de garnitura trenului IR 1533”, a transmis, miercuri, CFR Călători, într-un comunicat de presă. 

Sursa citată a precizat că, în urma incidentului, mecanicul trenului R 6811 a fost internat în spital.

”Starea salariatului nostru este bună, fiind încă menţinut sub supraveghere medicală pentru prevenirea oricăror posibile infecţii”, a mai precizat sursa citată. 

Potrivit CFR, din primele verificări, ”o cauză de natură electrică este puţin probabilă ca generatoare a incendiului, concluziile finale urmând a fi furnizate după terminarea cercetărilor de către organismul legal de cercetare – Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER)”. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”În după-masa zilei de marţi, 19 iulie, pompierii militari bihoreni au intervenit în localitatea Tămăşeu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători care circula pe ruta Oradea - Valea lui Mihai. (...) Locomotiva avea ataşate 2 vagoane în care se aflau aproximativ 100 de călători. Pasagerii s-au autoevacuat, astfel că, din rândul acestora, nicio persoană nu a fost rănită. Pompierii militari au acţionat pentru stingerea incendiului, acordarea primului ajutor mecanicului de locomotivă şi desprinderea locomotivei de restul garniturii”, anunţă ISU Bihor.

Deşi a sesizat focul, mecanicul locomotivei, un bărbat de 33 de ani, a continuat traseul pentru a opri într-un loc sigur, care să permită accesul rapid al pompierilor, oprind trenul în zona drumului comunal, la punctul de trecere peste calea ferată.

”Din păcate, în urma gestului eroic, acesta a suferit arsuri de gradul II la membrele inferioare, fiind transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. Pompierii militari bihoreni apreciază eroismul acestuia şi îî mulţumesc pentru spiritul civic de care a dat dovadă”, precizează ISU.

Incendiul a izbucnit la compartimentul motor, cauza probabilă fiind un conductor electric defect.

În urma producerii evenimentului, au ars locomotiva în proporţie de 70%, 1500 litri motorină şi un stâlp de curent electric din lemn aflat în apropierea locomotivei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.