O ambarcaţiune pe care se aflau zeci de migranţi a fost detectată de poliţiştii de frontieră în timp ce plutea în derivă pe Marea Neagră, în apele teritoriale româneşti. Poliţia de Frontieră a trimis în ajutor două nave, iar ambarcaţiunea a fost remorcată şi urmează să ajungă la ţărm marţi noapte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  Pe nava eşuată pe Marea Neagră se aflau câteva zeci de migranţi, care au fost salvaţi. Ambarcaţiunea este remorcată spre ţărm

Nava care a plutit în derivă pe Marea Neagră, oamenii de la bord aflându-se în pericol din cauza vântului puternic, a fost remorcată de o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă, urmând să ajungă la ţărm în cursul nopţii de marţi spre miercuri. Pe vas se află câteva zeci de migranţă, care au fost salvaţi şi sunt în siguranţă.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, o navă a remorcat ambarcaţiunea cu migranţi, aceasta fiind tractată spre ţărm, acolo unde va avea loc identificarea şi trierea acestora.

Sosirea navei va avea loc în cursul nopţii de marţi spre miercuri, aceasta urmând să acosteze fie în Portul Constanţa, fie în Portul Midia. Persoanele aflate la bordul navei sunt în siguranţă, au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă. Pe ambarcaţiune se află câteva zeci de migranţi, dar deocamdată numărul acestora nu este cunoscut.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în jurul orei 11.00 poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 32 mile marine Est Midia, care se îndrepta din apele internaţionale spre cele teritoriale româneşti, ţintă confirmată de un elicopter al Ministerului Apărării Naţionale ca fiind o ambarcaţiune cu multe persoane la bord.

Garda de Coastă a dispus să se intervină cu două nave care au plecat spre ambarcaţiunea suspectă, iar totodată s-a solicitat sprijinul Marinei Militare, care a participat cu o navă de intervenţie aflată în zonă. De asemenea, au fost informate autorităţile de frontieră bulgare şi turce.

Nava, care în prezent pluteşte în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor din cauza vântului puternic, iar, din primele date comunicate, ambarcaţiunea are la bord mai multe persoane care se află în pericol.

"În funcţie de situaţia de la faţa locului, navele PFR vor acţiona conform procedurilor internaţionale, inclusiv prin iniţierea unei acţiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin şi asistenţă  navei aflate în pericol", adaugă Poliţia de Frontieră.

O navă pe care se aflau 97 de refugiaţi din Iran şi Irak, între care 36 de copii, a fost interceptată sâmbătă dimineaţă de către autorităţile române, în zona Vama Veche - 2 Mai. O a doua ambarcaţiune la bordul căreia se aflau 120 de migranţi a fost depistată în largul mării vineri noapte, iar poliţiştii români de frontieră au cerut sprijinul autorităţilor din Turcia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.