Un incendiu a izbucnit, marţi, la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, iar 30 de persoane au fost evacuate, 12 fiind copii şi şapte aparţinători. Mai multe echipaje de Poliţie şi pompieri sunt în zonă, iar circulaţia a fost restricţionată. Pompierii anunţă că incendiul a fost lichidat. Echipele de intervenţie au verificat etajele superioare ale unităţii medicale, nefiind identificate victime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Din ultimele informaţii transmise Ministerului Sănătăţii, în total au fost evacuate 30 de persoane, astfel: 12 copii, 11 cadre medicale, 7 aparţinători. Nicio persoană nu a fost afectată de incendiu”, a transmis Ministerul Sănătăţii. 

Sursa citată a precizat că pacienţii au fost relocaţi în incinta spitalului.

UPDATE: Autorităţile anunţă că incendul a fost lichidat. 

UPDATE: Ministerul Sănătăţii a precizat că pompierii au verificat etajele superioare ale spitalului, nefiind identificate victime. 

”A fost verificat etajul 4, nu sunt raportate victime la acest etaj. De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii - 3 aparţinători şi 4 cadre medicale) care au fost mutate într-o altă aripă a spitalului, toate persoanele fiind stabile. Au fost verificate etajele superioare, nefiind identificate victime”, a transmis MInisterul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 15 mp, într-un salon. 

UPDATE: Ministerul Sănătăţii a precizat că dintre cele 12 persoane evacuate cinci sunt copii, trei sunt părinţi, iar patru sunt peronal medical. 

UPDATE: Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Interventie. 

”La fata locului salvatorii intervin cu 6 maşini de stingere, 1 autospeciala de descarcarare, 2  autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscara si 1 cisterna. Totodată, la locul interventiei au fost trimise 3 ambulante SMURD şi 1 unitate de terapie intensiva mobilă. La acest moment incendiul este localizat, astfel ca a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăţi”, a transmis IGSU. 
 
Până la acest moment, 12 persoane au fost evacuate. 
 
La rânsul lor, reprezentanţii MInistrului Sănătăţii au transmis că nu sunt victime. 
 
”Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii - zona ATI. Din primele date furnizate, până la acest moment au fost evacuate 12 persoane şi nu au fost raportate victime”, au prcizat reprezentanţii MInisterului Sănătăţii. 
 

UPDATE: Circulaţia a fost întreruptă pe strada unde se află Spitalul de copii din Iaşi. Sunt mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD în curtea spitalului. În zonă s-au adunat zeci de ieşeni.

UPDATE: MInistrul Sănătăţii, Ioana MIhăilă, a precizat, la Antena 3, că au fost evacuaţi nouă pacienţi. 

La rândul lor, reprezentaţii POliţiei Iaşi au precizt că circulaţia în onă este restricţionată. 

”În această seară, în jurul orei 19.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel unic de urgentă 112, despre faptul că într-un salon al unei unităţi medicale a apărut un incendiu. În urma sesizării, poliţiştii ieşeni s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii situaţiei de fapt.

La fata locului a fost trimis şi un echipaj al Biroului Rutier Iaşi pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, a transmis IPJ Iaşi. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ISU Iaşi intervine, marţi, la un incendiu izbucnit la Sectia ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. 

”Au fost evacuaţi toţi pacienţii”, a transmis ISU Iaşi. 

Sursa citată nu a precizat numărul pacienţilor sau dacă există victime. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.