Un incendiu a izbucnit luni seara la o navă militară aflată în Portul Constanţa, la faţa locului deplasându-se mai multe maşini de pompieri şi un echipaj SMURD, focul manifestându-se în sala motoarelor. Pompierii au reuşit să stingă incendiul izbucnit după câteva ore, iar în urma evenimentului nu s-au înregistrat persoane rănite sau intoxicate cu fum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 21:40 - Constanţa: Incendiul izbucnit la o navă militară a fost stins; militarii au evacuat armamentul şi muniţia de la bord

Pompierii au reuşit să stingă incendiul izbucnit la dragorul maritim 24 aflat în dana militară a Portului Constanţa, iar în urma evenimentului nu s-au înregistrat persoane rănite sau intoxicate cu fum, militarii evacuând muniţia şi armamentul aflate la bordul navei, urmând să fie stabilită cauza incendiului şi să fie făcută o evaluare a pagubelor produse.

Potrivit reprezentanţilor Forţelor Navale, luni seara a izbucnit un incendiu la dragorul maritim 24, aflat în dana militară a Portului Constanţa, focul manifestându-se în compartimentul maşini al navei.

Pentru stingerea incendiului au acţionat atât militari aflaţi la bord, cât şi cei care erau de serviciu pe navele aflate în apropiere, dar şi patru autospeciale de la Detaşamentul Port  din cadrul ISU Dobrogea şi un echipaj SMURD.

Echipele de intervenţie au reuşit în scurt timp localizarea incendiului, acţionând apoi pentru stingerea acestuia, operaţiunea durând mai bine de o oră. În urma acestui eveniment nu s-au înregistrat persoane rănite sau intoxicate cu fum. După stingerea focului, militarii au intervenit pentru scoaterea muniţiei şi armamentului de la bordul navei.

Specialiştii urmează să stabilească acum care a fost cauza izbucnirii incendiului, dar să facă şi o evaluare a pagubelor.

Incendiu la o navă militară aflată în Portul Constanţa

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină luni seara la un incendiu izbucnit la o navă aflată în dana militară a Portul Constanţa, la faţa locului deplasându-se patru autospeciale de la Detaşamentul Port şi un echipaj SMURD.

Potrivit reprezentanţilor Forţelor Navale, este vorba de un dragor maritim, pentru stingerea flăcărilor intervenind şi militarii de pe nava respectivă, dar şi cei de pe fregatele aflate în apropiere.

La ora transmiterii acestei ştiri intervenţia pompierilor este în plină desfăşurare. Deocamdată, nu există informaţii că ar exista persoane rănite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.