Pompierii din Dâmboviţa intervin, luni seară, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins chiliile Mănăstirii Nucet. Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au reuşit să salveze Paraclisul mănăstirii construit din lemn.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Se acţionează pentru decopertarea acoperişului şi verificarea spatiilor in vederea identificării eventualelor focare ascunse. în interiorul mănăstirii la momentul izbucnirii incendiului se aflau 5 măicuţe care s-au autoevavuat. Nu erau alte persoane în spaţiile destinate pentru cazare”, a mai transmis ISU Dâmboviţa. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Intervenţie a pompierilor dâmboviţeni în această seară pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul chiliilor din cadrul Mănăstirii Nucet. Din fericire nu sunt înregistrate victime că urmare a incendiului”, a transmis, luni seară, ISU Dâmboviţa.  

Sursa citată a precizat că până acum pompierii au reuşit să salveze Paraclisul mănăstirii, construit din lemn şi care se afla lipit de chiliile mănăstirii. 

”În momentul sosirii primelor echipaje de pompieri incendiul se manifesta la acoperişul chiliilor pe o suprafaţă de cca. 500 mp. Au fost mobilizate forţe de la mai multe subunităţi cu 7 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, iar pentru asigurarea operaţiunilor de intervenţie acţionează şi 3 ambulanţe, una SMURD  şi două SAJ. Alimentarea cu apă a autospecialelor se face de la un hidrant din zonă şi din fântâna aflată în curtea mănăstirii”, a mai transmis ISU Dâmboviţa.  

Sursa citată a precizat că a fost asigurată şi evacuarea bunurilor din interiorul chiliilor. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.