(adaugă informaţii)

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Copilul de opt ani din judeţul Constanţa, dispărut la sfârşitul săptămânii trecute, a fost găsit vineri dimineaţa într-un bazin de colectare al unor ferme de porci. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cum a murit băiatul.
 
Potrivit anchetatorilor, băiatul de opt ani din Pecineaga, dispărut la sfârşitul săptămnânii trecute, din faţa casei, a fost găsit vineri dimineaţa într-un bazin de colectare care al unor ferme de porci din zona respectivă. Timp de mai multe zile, cu ajutorul reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, două bazine de colectare au fost golite pentru a se vedea dacă băiatul dispărut este acolo. 
 
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea spun că acel bazin a fost golit zilele trecute până la o adâncime medie de aproximativ doi metri, deoarece atât au permis motopompele, iar zona respectivă a fost verificată cu un scafandru al unei firme private şi cu un sonar, fără a fi descoperit trupul băiatului. 
 
De asemenea, anchetatorii au precizat că a fost pusă apă în acel bazin, în care se afla o materie vâscoasă şi urmau să fie continuate verificările în cursul acestei zile, dar vineri, în jurul orei 8.30, trupul băiatului a fost văzut plutind în bazin de către doi paznici, care au anunţat autorităţile.
 
Trupul său va fi dus la morgă pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei decesului. Anchetatoriii continuă cercetările în acest caz.
 
Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Pecineaga au fost sesizaţi sâmbătă, în jurul orei 19.00, cu privire la dispariţia Iulian Alexandru Biţică, în vârstă de 8 ani, din localitatea Pecineaga. Băiatul a dispărut în jurul orei 15, din faţa locuinţei unde se afla la joacă.
 
Căutările făcute de poliţişti în acest caz au fost complexe. Astfel, pe parcursul verificărilor a fost folosit elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie, pe tot parcursul zilei, pentru căutări pe raza comunei, dar şi în localităţile adiacente.
 
Poliţiştii au audiat martori, declaraţiile acestora fiind verificate pentru a se stabili împrejurările dispariţiei. Totodată, au fost efectuate verificări adiacente cauzei în localităţile Ovidiu, Hârşova, Neptun.
 
De asemenea, pompierii din cadrul ISU Dobrogea au verificat canale de irigaţii, bazine şi fose de dejecţie, iar poliţiştii au verificat sistemul de supraveghere video (40 de camere), cu ajutorul căruia prezenţa copilului a fost constatată la un anumit moment al zilei, într-un anumit loc.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.