Doi fraţi şi două femei, suspectaţi de proxenetism şi înşelăciune prin metoda ghicitului, au fost reţinuţi de poliţiştii din Buzău. Bărbaţii sunt acuzaţi că ar fi trimis să se prostitueze mai multe tinere în state europene, în timp ce femeile au indus în eroare mai multe persoane cărora le-au promis că le rezolvă problemele pentru că deţin puteri supranaturale. Cele două femei şi unul dintre bărbaţi au fost arestaţi preventiv, fiind vorba despre Suraj Panţic, tatăl lui Alberto Panţic, cunoscut printre adolescenţi sub numele de scenă Abi Talent, care cântă trap şi muzică electronică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Cel de-al doilea bărbat, cel în vârstă de 40 de ani, este unchiul cântăreţului, iar cele două ghicitoare ar fi prietene ale tatălui lui Abi Talent, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Suraj Panţic, în vârstă de 45 de ani, tatăl solistului, este cunoscut în lumea interlopă din Buzău şi nu este la prima faptă de proxenetism. El a mai fost condamnat în trecut pentru aceeaşi infracţiune la 5 ani şi 6 luni de închisoare, condamnare pe care nu a ispăşit-o în totalitate fiind eliberat pentru bună purtare.

Suraj Panţic şi cele două femei au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Celălalt bărbat, unchiul cântăreţului, va fi cercetat sub control judiciar.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Conform IPJ Buzău, anchetatorii au făcut, miercuri, 5 percheziţii domiciliare, în judeţul Buzău, la persoane bănuite de proxenetism, lovire sau alte violenţe  şi înşelăciune, prin metoda ghicitului. 4 persoane au fost reţinute. 

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2022, doi bărbaţi din municipiul Buzău, în vârstă de 40 şi 45 de ani, ar fi desfăşurat activităţi de proxenetism, prin înlesnirea şi încurajarea practicării prostituţiei de către tinere, pe teritoriul mai multor state europene, obţinând, în acest fel, foloase materiale. 

De asemenea, a reieşit că, în perioada 2017-2021, două femei, în vârstă de 47 şi 39 de ani, ar fi înşelat mai multe persoane, prin inducerea în eroare a acestora, cu privire la faptul că ar deţine puteri supranaturale, prin care ar putea să rezolve problemele personale ale persoanelor vătămate. 

Astfel, cele 4 persoane şi-ar fi însuşit, ilegal, foloase patrimoniale estimate la peste 1.000.000 de lei. 

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 3 autoturisme de lux, 24 de telefoane mobile, 21.710 lei, un laptop, 1.310 lire sterline, 850 de euro, înscrisuri şi documente, medii de stocare, dar şi bunuri susceptibile a face obiectul activităţii infracţionale. 

12 persoane au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru audieri. 

Faţă de cei doi bărbaţi, care sunt fraţi, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, iar faţă de cele două femei s-a dispus reţinerea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, prin metoda ghicit. 

Persoanele reţinute urmează a fi prezentate instanţei, în cursul acestei zile, cu propunere de arestare preventivă.  

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.