Clădirea cu cinci etaje din Sectorul 6 al Capitalei afectată luni seară de un incendiu adăpostea şi camera cu corpuri delicte a Poliţiei Capitalei. De altfel, Poliţia a anunţat că se fac cercetări pentru distrugere din culpă în acest caz, până în prezent nefiind cunoscută cauza probabilă a izbucnirii incendiului. Incendiul a afectat subsolul clădirii, pe aproximativ jumătate din suprafaţă. Poliţia Capitalei a arătat că în depozit se aflau ţigări, articole vestimentare, biciclete, motociclete, alcool, arme albe. ”Toată locaţia are asigurată paza umană la intrarea în curte, precum si puncte fixe, unul dintre punctele fixe fiind amplasat lângă depozit. Depozitul este asigurat cu sistem de supraveghere video gestionat de către DGPMB”, a menţionat sursa citată

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Poliţia Capitalei a anunţat că în camera de corpuri delicte situată într-o clădire din Sectorul 6, după o estimare preliminară, se aflau următoarele bunuri:

- Ţigări
- Articole îmbrăcăminte, încălţăminte, textile şi accesorii vestimentare
- Biciclete, triciclete, trotinete 
- Produse agrement (jucării, articole sportive etc)
- Alcool
- Scule, unelte şi obiecte folosite la săvârşirea infracţiunilor
- Arme albe (cuţite, săbii, arcuri )
- Telefoane
- Laptopuri
- Motociclete
- Scutere 
- Dezinfectant 
- Produse cosmetice 
- Parfumuri
- Componente PC
 
”Depozitul se află în administrarea Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti şi are o suprafaţă de aproximativ 1.200 m², Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti plătind doar o parte din utilităţi. În acest spaţiu sunt păstrate bunurile ridicate de către structurile de Poliţie din Capitală. Toată locaţia are asigurată paza umană la intrarea în curte, precum si puncte fixe, unul dintre punctele fixe fiind amplasat lângă depozit. Depozitul este asigurat cu sistem de supraveghere video gestionat de către DGPMB, acelaşi depozit având şi supraveghere video asigurată de DGRFPMB”, a explicat sursa citată.
 
Poliţia Capitalei a adăugat că paza şi serviciile în ceea ce priveşte protoculul de protecţie şi stingere a incendiilor sunt asigurate de către locatorul spaţiului, iar Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti achita aceste servicii.

UPDATE - Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 20 au fost sesizaţi, luni, în jurul orei 18.00, prin sistem 112, despre faptul că, într-o clădire situată în Sectorul 6, ar fi izbucnit un incendiu.

”Deplasând-se cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au costatat faptul că incendiul provine de la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajată camera de corpuri delicte a Poliţiei Capitalei (sectoarele 1-6), unde sunt depozitate bunuri ce se aflau în custodia Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”, a arătat sursa citată.
 
De asemenea, membrii echipajelor celor 10 autospeciale SMURD – Pompieri sosite la adresă au pătruns în clădire, constatând faptul că nu există persoane în interior şi procedând, totodată, la stingerea incendiului.
 
”Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafaţa acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaşte, la acest moment, cauza probabilă a focarului. Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Pompierii din Bucureşti au intervenit, luni seară, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în subsolul unei clădiri cu cinci etaje, unde, potrivit ISU, erau depozitate materiale combustibile.

Surse din cadrul serviciilor de intervenţie afirmă că în clădire s-ar fi aflat şi o încăpere în care Poliţia depozita corpuri delicte.

Se estimează de către reprezentanţii ISU că bunurile aflate în imobil sunt afectate în proporţie de peste 50%.

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu care se manifestă în subsolul unei clădiri de tip subsol-parter-5 etaje, cu destinaţia de depozitate, în str. Boişoara. Clădirea are formă dreptunghiulară şi acţionăm de pe cele patru laturi cu 10 autospeciale de stingere, la care se adaugă 8 autospeciale care realizeaza alimentarea cu apă din afara obiectivului”, anunţa  ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată preciza că suprafaţa subsolului este de aproximativ 3000 mp.

Nu sunt anunţate victime, dar în interiorul clădirii se găsesc materiale combustibile: mase plastice, hârtie, textile, preciza la acel moment ISU.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.