Un şofer din Constanţa a fost prins de către poliţiştii de frontieră de la Vama Veche după ce nu s-a supus controlului, forţând intrarea în Bulgaria, el fiind prins la 400 de metri pe teritoriul statului vecin. Oamenii legii au stabilit că avea permisul de conducere suspendat şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, acestuia fiindu-i întocmit dosar penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în 8 iunie, în jurul orei 17.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un bărbat care conducea un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în România, în maşină aflându-se alte trei persoane.

“În momentul în care poliţiştii de frontieră i-au solicitat documentele pentru efectuarea controlului de frontieră, şoferul a pornit maşina şi a trecut pe lângă toneta de control, fără a prezenta documentele, continuându-şi deplasarea spre teritoriul Bulgariei.

Imediat, un echipaj mixt format din poliţişti de frontieră români şi bulgari a pornit la urmărirea autovehiculului, oprindu-l la 400 metri pe teritoriul Bulgariei. Autovehiculul împreună cu şoferul şi pasagerii au fost duşi în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche pentru clarificarea situaţiei”, se arată în comunicat.

În urma controlului documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că şoferul are 22 de ani şi este din Constanţa.  De asemenea, pasagerii din autoturism erau doi cetăţeni români, în vârstă de 22 si 26 ani, şi o tânără din Columbia, în vârstă de 26 ani.

Deoarece şoferul mirosea a alcool, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul unui echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, pentru a efectua testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,35 mg/l.

Oamenii legii au mai stabilit că şoferul avea permisul de conducere reţinut pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tânărul a declarat poliţiştilor că trecuse frontiera fără efectuarea formalităţilor deoarece înţelesese greşit semnul făcut de un poliţist de frontieră bulgar, crezând că îşi poate continua deplasarea.

Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ieşirea din ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei drept de a conduce i-a fost suspendat sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.