Câinele antidrog al Poliţiei de Frontieră a descoperit, vineri noapte, într-un Mercedes care urma să intre în România, peste 1,3 kilograme de haşiş şi plante de cannabis. Un cetăţean român şi altul albanez, ambii cu reşedinţa în Italia sunt cercetaţi penal pentru trafic internaţional de droguri de risc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspecţii de trafic de droguri de risc au fost prinşi la punctul de trecere a frontierei de la Sculeni cu ajutorul câinelui poliţist Noma, special antrenat pentru depistarea substanţelor stupefiante.

Poliţiştii au observat că cei doi ocupanţi ai autoturismului Mercedes sunt agitaţi şi au decis să facă un control amănunţit al maşinii. Astfel au fost descoperite, în interiorul roţii de rezervă aflată în portbagajul maşinii, două pungi vidate, ce conţineau o substanţă vegetală de culoare maro şi miros înţepător, în greutate totală de aproximativ 1.200 grame, care a recţionat pozitiv la testarea preliminară, fiind posibil a fi canabis, arată Poliţia de Frontieră.

Românul le-a declarat poliţiştilor că pungă vidată în care se aflau 83 de grame îi aparţinea şi a achiziţionat-o pentru consum propriu, în schimbul sumei de 100 euro. Cât celelalte două pungi vidate de aproximativ 1.200 grame el a spus că ştie cum au ajuns în roata de rezerva a autoturismului.

Substanţele vor fi expertizate într-un laborator, iar cei doi suspecţi sunt audiaţi de un procuror de la structura teritorială Iaşi a DIICOT urmând ca, la final, să stabilească dacă vor fi reţinuţi şi, implicit, dacă va fi propusă arestarea preventivă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.