Un remorcher militar a distrus, joi, o mină marină din Al Doilea Război Mondial, în largul ţărmului românesc al Mării Negre, prezenţa acesteia fiind semnalată de un pescador turcesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Remorcherul maritim de salvare şi intervenţie <<Grozavul>> a executat joi, 9 iunie, o misiune de distrugere a unei mine marine, în largul ţărmului românesc, travers de Capu Midia. Prezenţa minei a fost raportată, în dimineaţa zilei de 9 iunie, de pescadorul turcesc <<Efe Mehmet>>, care a găsit mina marină în propriul trauler, în timp ce desfăşura activităţi de pescuit. Imediat, conducerea Forţelor Navale a ordonat Remorcherului Maritim <<Grozavul>> şi echipei de intervenţie cu scafandri EOD (specializaţi în dezamorsarea dispozitivelor explozive) să se deplaseze la pescadorul turcesc pentru investigarea situaţiei”, au transmis Forţele Navale, printr-un comunicat de presă.
 
Sursa citată a menţionat că militarii au constatat că mina marină este din Al Doilea Război Mondial. 
 
"După ce nava a ajuns în raion, scafandrii militari au constatat că este o mină marină din cel de-Al Doilea Război Mondial, care face parte din barajul istoric de mine, pentru apărarea portului Constanţa împotriva sovieticilor. Mina a fost preluată de la bordul pescadorului <<Efe Mehmet>> şi a fost distrusă, la o distanţă de siguranţă faţă de cele două nave”, a mai precizat sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.