Procurorii DIICOT din judeţul Caraş-Severin au făcut cinci percheziţii în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Dolj şi Mehedinţi la persoane care făceau contrabandă cu ţigarete. Marfa era adusă în România, din Bulgaria, figurând în acte ca fructe de mare. În total, au fost confiscate, în urma acţiunii, aproximativ 14 milioane de ţigarete de contrabandă, adică 70.000 de cartuşe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Percheziţiile au vizat infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigarete (deţinerea şi comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării având marcaje false, folosirea unei firme/ambalaje de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată).
 
”În cauză, s-a reţinut faptul că, în anul 2021, a fost constituit un grup infracţional organizat, format din cetăţeni români şi bulgari, care a acţionat până în prezent, în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile din tutun, pe raza mai multor localităţi din judeţele Caraş-Severin, Timiş, Dolj şi Mehedinţi. Ţigaretele contrafăcute au fost introduse în ţară din Bulgaria, fără a fi marcate, disimulate în autotrenuri şi pentru securizarea transporturilor, membrii grupului au utilizat documente care atestau în mod nereal că marfa introdusă din Bulgaria consta în produse piscicole (fructe de mare). După introducerea pe teritoriul României, ţigaretele erau depozitate şi distribuite pe «piaţa neagră» în cantităţi en gros”, a transmis DIICOT, într-un comunicat de presă, marţi.
 
Autoturismele şi autoutilitarele folosite pentru transportul mărfii, aparţinând clienţilor grupării, aveau locuri special amenajate pentru ascunderea ţigaretelor de contrabandă.
 
În activitatea de cercetare, au avut loc acţiuni de prindere în flagrant şi au fost făcute percheziţii domiciliare în urma cărora au fost confiscate aproximativ 14 milioane de ţigarete provenite din contrabandă.
 
De la adresele percheziţionate, au mai fost ridicate diferite sume de bani, aparate de interceptare şi bruiaj, muniţie letală, precum şi arme albe.
 
Audierile urmează să se desfăşoare la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Caraş-Severin.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.