Procurori DIICOT Iaşi, dar şi poliţişti, au făcut 13 percheziţii pe raza judeţului Iaşi pentru a destructura un grup infracţional organizat transfrontalier specializat în contrabanda cu ţigări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis duminică, în perioada ianuarie 2021 – ianuarie 2022, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciarăau documentat activitatea ilegală, transfrontalieră de introducere în ţară, de către membrii grupării, a unor importante cantităţi de tigări, din Ucraina şi din Republica Moldova.

Anchetatorii susţin că fiecare membru al grupului infracţional avea scopuri şi atribuţii specifice, bine individualizate, în activitatea de coordonare, transport, distribuire şi vânzare ilegală a bunurilor astfel introduse.

Pe lângă cele 13 percheziţii efectuate la sfârşitul acestei săptămâni, au mai fost făcute alte nouă descinderi în acelaşi caz pe 19 ianuarie pe raza judeţelor Vaslui şi Suceava.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi confiscate 10.441 pachete cu ţigări, dar şi 194.150 lei, 9.160 euro şi 3.000 dolari.

De asemenea, au fost indisponibilizate şase autoturisme.

Descinderile au fost realizate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară Suceava şi a jandarmilor din judeţele Iaşi, Suceava şi Bacău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.