Un copil de un an a murit, iar patru persoane - doi copii şi doi adulţi - au fost transportate la spital, în urma exploziei produse, sâmbătă seară, într-un bloc din municipiul Galaţi. Structura de rezistenţă a imobilului a fost afectată, motiv pentru care autorităţile au luat decizia evacuării tuturor locatarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că în urma exploziei de la blocul G5, din cartierul Micro 19, un copil în vârstă de un an a decedat, iar alţi doi copii şi doi adulţi au fost transportaţi la spital.

"Există o victimă: un copil de un an, care a murit. Alţi doi copii sunt în stare stabilă şi doi adulţi, unul cu 20% arsuri şi unul politraumatizat, au fost transportaţi la spital", a afirmat Chiriţă.

El a mai spus că 19 apartamente ale blocului au fost afectate de suflul exploziei, iar cinci dintre acestea au fost distruse în totalitate.

Potrivit lui Chiriţă, structura de rezistenţă a imobilului a fost afectată, motiv pentru care s-a decis evacuarea tuturor locatarilor.

Din primele cercatări se pare că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaz de la o butelie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.