Un bărbat şi o femeie care vindeau fără drept articole pirotehnice, în Sectorul 4, respectiv în Sectorul 2 din Bucureşti, au fost prinşi în flagrant, luni, de poliţişti. Oamenii legii au ridicat, pentru cercetări, 220 de kilograme de astfel de articole, de la cele două persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Capitalei a anunţat că, luni, poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Capitalei au prins în flagrant delict, pe o stradă din Sectorul 4, un bărbat care vindea articole pirotehnice fără drept. Poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 70 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2 şi F3.
 
În Sectorul 2, poliţiştii bucureşteni au prins în flagrant o femeie care oferea articole pirotehnice spre vânzare din porbagajul unui autoturism. În acest caz, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 150 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2 şi F3.
  
Ca urmare, poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzută de Legea 126 din 1995 R.  
 
"În perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii Capitalei au intensificat activităţile în ceea ce priveşte identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale, care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice. Vă informăm că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii", a subliniat Poliţia Capitalei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.