Un turist care făcea parte dintr-un grup şi care marţi seară s-a accidentat, după ce a căzut pe un traseu turistic de pe Tâmpa a fost recuperat de către salvamontiştii din Poiana Braşov. Acesta a suferit o luxaţie de umăr după ce a alunecat pe traseul acoperit cu gheaţă. Cei care îl însoţeau au fost coborâţi teferi de pe munte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Accidentul a avut loc marţi seară, pe traseul turistic Treptele lui Gabony de pe Tâmpa. Turistul, care făcea parte dintr-un grup, a decis să coboare de pe Tâmpa după lăsarea întunericului. Pentru că nu era echipat corespunzător, acesta a alunecat pe gheaţa care acoperă traseul montan şi şi-a luxat un umăr. El a putut fi coborât după ce salvatorii i-au pus la dispoziţie gheare pentru încălţări.
Două echipe de la Salvamont Braşov au intervenit pentru recuperarea întregului grup. Persoana accidentată a fost preluată de un echipaj SMURD. Cei care îl însoţeau nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
De la începutul sezonului de iarnă, salvamontiştii au intervenit in 287 de cazuri, totalizând 307 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit să fie evacuate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.