Un sturion viu de 140 de kilograme şi lung de 2,5 metri a fost descoperit de poliţiştii de frontieră în căruţa a doi bărbaţi. Peştele a fost redat mediului natural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, pe data de 4 martie, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea, din judeţul Tulcea, au oprit pentru control, în localitatea Grindu, o căruţă în care se aflau doi bărbaţi, unul în vârstă de 41 de ani iar celălalt de 61 ani, ambii din judeţul Tulcea.
“În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, în atelaj, un sturion din specia morun, în stare vie, având greutatea de 140 kilograme şi o lungime de peste 2,50 metri. Cei doi bărbaţi au declarat că, au pescuit peştele în fluviul Dunărea şi intenţionau să-l comercializeze”, se arată în comunicat. 
Sursa citată menţionează peştele a fost redat mediului natural în prezenţa reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, a poliţiştilor de frontieră şi a unuia dintre bărbaţi. 
Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.