Procurorii tulceni au început urmărirea penală in rem pentru purtare abuzivă în urma incidentului din localitatea Turcoaia, de sâmbătă, în urma căruia un copil a fost împuşcat din greşeală de un poliţist care urmărea un şofer fugar şi folosise armamentul din dotare pentru prinderea acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, Elena Chiţu, a declarat pentru News.ro, că, luni, la Parchet, a fost înregistrat un dosar penal în legătură cu acel incident. 
“La nivelul unităţi de Parchet, în cursul dimineţii de astăzi s-a înregistrat un dosar în legătură cu evenimentul de la Turcoaia, cu privire la începerea urmăririi penale în rem pentru infracţiunea de purtare abuzivă”, a afirmat Elena Chiţu.
Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin a precizat că având în vedere calitatea persoanei respective, anume poliţist în cadrul IPJ Tulcea, dosarul va fi preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. 
De asemenea, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea a anunţat că faţă de poliţistul care a folosit armamentul din dotare pentru prinderea şoferului a început o anchetă administrativă. 
 
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea a transmis că, sâmbătă seara, că un poliţist de la Serviciul Rutier a sesizat prin apel 112 un incident produs pe raza localităţii Turcoaia. 
“În fapt, poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene Tulcea, în timp ce îşi desfăşurau activităţile de serviciu pe raza localităţii Turcoaia, judeţul Tulcea, ar fi oprit în trafic un conducător auto, care nu deţinea permis de conducere. Acesta a fugit de la locul opririi în trafic. Aflaţi în urmărirea conducătorului auto, unul dintre poliţişti a efectuat focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior asupra persoanei în cauză, provocându-i leziuni la nivelul gleznei unui membru inferior. De asemenea,  în urma focurilor de armă, unul dintre gloanţe ar fi ricoşat, lovind un minor de 13 ani, care se afla pe o stradă lăturalnică”, se arată în comunicatul IPJ Tulcea. 
Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
Şoferul respectiv se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,37 mg/litru alcool pur în aerul expirat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.