Poliţiştii au descoperit că o firmă din Tulcea deţinea peste o tonă şi jumătate de icre fără a avea documente de provenienţă, întreaga cantitate fiind confiscată. În plus, au fost depistate 28 de persoane care desfăşurau activităţi de procesare a peştelui, deşi reprezentanţii firmei afirmaseră că nu au program de lucru, în acest caz fiind sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării din cadrul Poliţiei Române au efectuat o percheziţie la sediul unei societăţi comerciale din Tulcea, care are ca obiect comercializarea produselor din peşte, iar în urma acestei acţiuni au fost descoperite în depozitul societăţii 3.355 de kilograme de icre în stare congelată sau sărată, din sortimentele babuşcă, fitofag, tarama şi şalău.

 

“Din verificările efectuate, a reieşit că nu există documente justificative pentru cantităţile de icre din speciile şalău şi babuşcă, iar pentru cele din specia fitofag nu există documente pentru întreaga cantitate. Astfel, societatea comercială nu a putut prezenta la momentul percheziţiei documente legale de provenienţă pentru 1.539 kilograme de icre, respectiv 689 kilograme de icre de fitofag, 480 kilograme de icre de şalău şi 370 kilograme de icre de babuşcă”, se arată în comunicat.

 

Poliţiştii efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunea de deţinere, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte, faptă prevăzută de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

 

De asemenea, anchetatorii au descoperit şase avize de însoţire a mărfii în original, emise de o altă firmă, pentru societatea în cauză, din perioada decembrie 2013 - ianuarie 2014, prin care ar fi fost vândute 1.596 kilograme de peşte din diferite specii, existând suspiciuni că nu au fost introduse în evidenţele contabile, cu scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

 

Totodată, în urma percheziţiei, în depozitul firmei, au fost găsite 28 de persoane care desfăşurau activităţi de procesare a peştelui, deşi reprezentanţii societăţii au declarat că în acea zi nu au program de lucru.

 

“Din verificări a reieşit că nu există pontaje pentru persoanele identificate, reprezentanţii societăţii menţionând că acestea sunt ziliere, dar că nu sunt plătite pentru acea zi”, a menţionat sursa citată.

 

Poliţiştii au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea cu privire la faptul că persoanele identificate desfăşurau activitatea în afara orelor de program şi fără documente legale de angajare.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.