O ambarcaţiune s-a răsturnat, sâmbătă seara, pe canalul Caraorman în judeţul Tulcea, după ce s-a lovit de mal, iar cele patru persoane aflate în barcă au fost proiectate în apă, reuşind apoi să ajungă pe ţărm. Poliţiştii au stabilit că bărbatul care conduceea ambarcaţiunea era băut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, sâmbătă seara, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Tulcea au fost sesizaţi de lucrătorii Capităniei Portului Sulina, cu privire la faptul că o ambarcaţiune s-ar fi lovit de mal şi s-a răsturnat pe canalul Caraorman, în localitatea Crişan.
 
“Din primele verificări efectuate de poliţişti la faţa locului, a reieşit faptul că un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Constanţa, în timp ce conducea o ambarcaţiune, pe canalul Caraorman, la o distanţă de aproximativ 300 de metri de canalul Sulina, ar fi intrat în coliziune cu malul drept al apei, răsturnându-se, ocupanţii ambarcaţiunii, patru persoane, fiind proiectaţi în apă, ulterior ajungând pe mal”, a transmis IPJ Tulcea. 
 
Conducătorul ambarcaţiunii a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea Capităniei Portului Sulina, rezultatul fiind de 0,63 mg/litru alcool pur în aerul expirat. El a fost dus apoi la Spitalul orăşenesc Sulina, pentru prelevare de probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
El este cercetat penal pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unei nave sau exercitarea atribuţiilor de serviciu de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică mai mare de 0,80 g/litru alcool pur în sânge sau se află sub influenţa unor substanţe psihoactive şi ,vătămare corporală din culpă.
 
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Tulcea, în cooperare cu specialişti din cadrul Căpităniei Zonale Tulcea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.