Pompierii tulceni au intervenit, joi seară, pentru ajutorarea unei turiste din Bucureşti care s-a accidentat în Munţii Măciunului, ea fiind coborâtă cu ajutorul unei tărgi speciale până într-o zonă de unde a putut fi preluată de un echipaj medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a transmis că pompierii au fost anunţaţi, prin apel 112, despre faptul că, pe o potecă a Munţilor Măcinului, o persoană s-a accidentat la picior şi nu mai poate continua deplasarea. 
 
“Către locul indicat cu ajutorul localizării GSP a telefonului persoanei care a apelat sistemul unic de urgenţă a plecat un echipaj format din cinci subofiţeri cu o autospecială de primă intervenţie, iar după aproximativ două ore salvatorii au identificat grupul de turişti şi victima ce avea nevoie de îngrijiri medicale. În urma evaluării victimei a fost constatat un traumatism la nivelul membrului inferior stâng, iar acesta a fost imobilizat”, a transmis ISU Tulcea.
 
Victima a fost transportată cu ajutorul unei tărgi speciale care este folosită pentru transportul victimelor în zone greu accesibile, într-un loc de unde poate fi preluată de un echipaj medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea. 
 
“Misiunea a fost una contratimp deoarece locaţia GPS transmisă de apelant a fost una eronată din cauza lipsei de semnal din zonă, iar salvatorii au făcut eforturi de a localiza grupul de turişti, mai ales că era esenţial de a găsi persoana vătămată înainte de căderea nopţii. Persoana salvată de pompierii militari ai Secţiei din Măcin este din municipiul Bucureşti şi are 54 de ani”, a mai precizat sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.