Un bărbat din judeţul Tulcea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat că a vândut etnobotanice şi că a deţinut fără drept o armă neletală cumpărată cu banii proveniţi din traficul de droguri. Pentru ca poliţiştii să nu găsească arma - pe care suspectul a ascuns-o în coteţul găinilor – mama bărbatului a aruncat-o în curtea unei vecine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pe data de 1 iunie, procurorii DIICOT Tulcea au reţinut pentru 24 de ore un bărbat pentru comiterea infracţiunilor de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul a vândut substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice) către diverse persoane din municipiul Tulcea, preţul fiind stabilit în funcţie de cantitatea cumpărată (aproximativ 50 lei/0,1 grame).

Totodată, procurorii mai spun că în perioada februarie – mai 2020, bărbatul a deţinut fără drept o armă neletală, de calibru 9 mm, din categoria celor supuse autorizării, achiziţionată din sumele de bani provenite din traficul de substanţe interzise.

La data de 30 el a avut un conflict cu fosta sa concubină şi a fost dus la sediul Poliţiei municipiului Tulcea.

“Văzând că inculpatul nu se mai întoarce la domiciliu şi ştiind că acesta deţine un pistol pe care îl ascunsese în coteţul găinilor, mama acestuia a luat din coteţ o pungă în care se aflau respectivul pistol şi mai multe cartuşe şi a aruncat-o în curtea imobilului vecin, acestea fiind descoperite de către proprietara imobilului care a sesizat organele de poliţie prin intermediul Serviciului 112. Lucrătorii de poliţie sosiţi la faţa locului au constatat că în respectiva pungă de hârtie se află un pistol de calibrul 9 mm, un fagure din plastic, negru, pentru cartuşe, ce conţinea un tub de cartuş percutat, 13 tuburi de cartuşe calibru 9 mm dintre care şase cu capsa nepercutată şi şapte cu capsa percutată, o perie pentru întreţinere armă, un imbus de culoare argintie şi o extindere ţeavă cu filet”, se arată în comunicatul DIICOT.

Pe data de 1 iunie, procurorii şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SCCO Tulcea au făcut o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Tulcea, în urma căreia au fost ridicate un tub cartuş metalic, nepercutat, de calibru 9 mm, şi, în grădina locuinţei bărbatului, a fost descoperită îngropată o punguţă din material plastic transparent în care se afla un pachet dintr-o coală albă de hârtie ce conţinea fragmente vegetale de culoare verde-brună. Bărbatul a spus că acestea sunt etnobotanice şi le-a cumpărat cu 500 de lei, urmând să le vândă în municipiul Tulcea.

“În urma analizei a rezultat faptul că în proba constituită din 4,9 grame fragmente vegetale nu s-au pus în evidenţă substanţe supuse controlului conform Legii nr. 143/2000 şi nici alte substanţe psihoactive”, a mai precizat sursa citată
La data de 2 iunie, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.