Aproximativ 50 de hectare de stuf şi vegetaţie uscată au ars în incendiul de la Ceamurlia de Jos, dar pompierii tulceni au reuşit să împiedice flăcările să ajungă la locuinţele aflate în apropiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Intervenţia de noaptea trecută s-a încheiat în jurul orei 00:00. În urma incendiului au ars aproximativ 50 de hectare de stuf şi vegetaţie uscată şi au fost protejate mai multe locuinţe aflate la marginea localităţii Ceamurlia de jos şi obiectivul economic aflat în zona în care se manifesta incendiul. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise”, au anunţa, marţi, reprezentanţii ISU Tulcea. 
 
Pompierii au fost solicitaţi să intervină, luni după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la localitatea Ceamurlia. Focul se manifesta pe o suprafaţă de zece hectare şi era în pericol să se extindă la o cabană vânătorească. 
 
După câteva ore, incendiul s-a extins din cauza vântului.
 
”Incendiul se manifestă în continuare în zona localităţilor Baia şi Ceamurlia de Jos, iar din cauza schimbării direcţiei din care bate vântul incendiul s-a propagat în zona de izlaz a comunei Ceamurlia de Jos”, a transmis ISU Tulcea.
 
Instituţia a precizat că forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă interveneau pentru limitarea propagării flăcărilor către gospodăriile de la marginea localităţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.