Aproape 230 de proiectile au fost descoperite marţi pe un teren din judeţul Tulcea, iar căutările pompierilor au fost oprite din cauza întunericului, urmând să fie reluate miercuri, când va fi folosit şi un detector de metale. Zona va fi păzită de jandarmi pe parcursul nopţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, gruparea pirotehnică din cadrul Detaşamentului de pompieri Tulcea a fost solicitată să intervină marţi după-amiază pentru cercetarea şi ridicarea unor elemente de muniţie găsite în localitatea Baia, cu ocazia efectuării unor lucrări. După o intervenţie de câteva ore, specialiştii au descoperit 225 de proiectile de calibrul 75 de milimetri şi două proiectile de calibrul 125 de milimetri.

Deoarece s-a înnoptat, căutările echipei pirotehnice au fost oprite, urmând să fie reluate miercuri, atunci când se va interveni şi cu un detector de metale, fiind posibil ca numărul proiectilelor descoperite să crească. Specialiştii au delimitat zona în care se află acestea, iar pe timpul nopţii paza va fi asigurată de un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. De asemenea, la finalizarea căutărilor cu ajutorul autorităţilor locale va fi găsit un teren pentru amenajarea unui poligon pentru ca acestea să fie distruse în mod controlat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.