Trenul regio Sighetu Marmaţiei - Bucureşti Nord a deraiat, vineri seară, în localitatea Coşbuc din judeţul Bitriţa-Năsăud, chiar la trecerea la nivel cu DN 17C, care leagă Maramureşul de Bistriţa. Nu sunt persoane rănite, însă traficul feroviar şi cel rutier sunt blocate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei informări a CJSU Bistriţa-Năsăud, trenul accelerat Sighetu Marmaţiei - Bucureşti Nord a deraiat, mai exact locomotiva si primul vagon ( o osie), în localitatea Coşbuc, chiar la trecerea peste DN 17C, care face legătura dintre Maramureş şi Bistriţa.

În urma incidentului nu au fost înregistrate victime, acolo fiind alocate echipe de interventie de la CFR, SVSU Cosbuc, echipajul pentru decarcerari grele din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita, un echipaj de prim ajutor SMURD şi echipaje de politie.

Traficul feroviar şi cel rutier sunt blocate.  

La rândul său, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este închis la această oră între staţiile Coşbuc şi Telciu, după ce un vagon din compunerea trenului R 4136, care circulă în relaţia Sighetu Marmaţiei - Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coşbuc, în zona trecerii la nivel cu calea ferată.

Niciun călător nu a fost rănit, toţi cei 20 de pasageri vor fi preluaţi cu un microbuz până în staţiile Beclean pe Someş şi Dej Călători, de unde îşi vor continua călătoria cu alte trenuri care circulă pe traseu comun, arată CFR.

La faţa locului se va interveni cu un tren de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a boghiului, urmând ca apoi personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.