Trei bărbaţi suspectaţi de tâlhărie şi tentativă de omor, fapte comise în Germania, au fost prinşi în urma investigaţiilor derulate de poliţiştii de investigaţii criminale români şi a cooperării cu autorităţile internaţionale. Cei trei ar fi intrat în locuinţa unor vârstnici din Augsburg şi i-au lovit în cap, provocându-le răni care le-au pus viaţa în pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, autorităţile germane au iniţiat, în 26 ianuarie, o operaţiune, prin intermediul ENFAST (European Network for Fugitive Active Search Teams), având ca obiectiv localizarea şi reţinerea a trei cetăţeni români, faţă de care au fost emise mandate europene de arestare, pentru tâlhărie şi tentativă la omor.

"Persoanele urmărite sunt bănuite că, la data de 19 decembrie 2021, ora 01.45, aflându-se în oraşul german Augsburg, în urma unei înţelegeri prealabile, ar fi pătruns în locuinţa victimelor, soţ şi soţie, în vârstă de 83, respectiv 71 de ani şi le-ar fi lovit în zona capului, producându-le  leziuni grave, care le-ar fi pus viaţa în pericol", arată sursa citată.

După comiterea faptei, cei trei ar fi plecat din Germania pentru a nu fi prinşi.

Activităţile investigative derulate de către F.A.S.T. România, prin Serviciul Urmăriri din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigaţii Criminale, cu sprijinul structurilor teritoriale de urmăriri din cadrul serviciilor de investigaţii criminale din Dolj şi Maramureş, precum şi al F.A.S.T. Germania (B.K.A.), au dus la depistarea şi reţinerea celor 3 bărbaţi, doi dintre ei, de 37 şi 32 de ani, fiind depistaţi în România, în judeţele Dolj, localitatea Filiaşi, şi Maramureş, localitatea Baia Mare, la datele de 1, respectiv 2 februarie.

În prezent, faţă de cei doi bărbaţi depistaţi în România se desfăşoară activităţi procedurale, în vederea predării către autorităţile germane.

Cel de-al treilea a revenit în Germania, unde a fost capturat.

Schimbul de date a fost asigurat de către Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, beneficiindu-se de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.