Trei cetăţeni din Sri Lanka, doi bărbaţi şi o femeie, care au încercat să treacă ilegal din România în Ungaria au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din judeţul Satu Mare. Cei trei încercau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia de frontieră a anunţat că, sâmbătă dimineaţă, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei – SPF Berveni, judeţul Satu Mare, au declanşat o acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale.

În jurul orei 1.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Oar, judeţul Satu Mare, trei persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera de stat cu Ungaria.

Deoarece ele nu-şi justificau prezenţa în zonă, poliţiştii de frontieră le-au legitimat şi le-au dus la sediul Poliţiei de Frontieră pentru continuarea cercetărilor. Astfel, s-a stabilit că este vorba de trei cetăţeni din Sri Lanka, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 29 şi 40 de ani, care au intrat legal în România.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să treacă ilegal graniţa, cu scopul de a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen.

Cei trei cetăţeni din Sri Lanka sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, au fost predaţi reprezentanţilor Biroului pentru Imigrări al judeţului Satu Mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.