Trei bărbaţi din judeţul Galaţi, suspectaţi că, din noiembrie 2023, au dat spargeri în mai multe judeţe au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ei au fost prinşi în flagrant, după ce au furat dintr-o locuinţă din judeţul Neamţ bunuri şi bijuterii în valoare de 40.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada noiembrie 2023 - ianuarie 2024, la nivelul Poliţiei Municipiului Galaţi au fost sesizate mai multe infracţiuni de furt din locuinţă cu diferite moduri de operare, în urma cărora au fost sustrase diferite sume de bani, precum şi bijuterii. Infracţiuni cu acelaşi mod de operare au fost comise şi în alte judeţe limitrofe judeţului Galaţi”, au transmis, marţi, oficialii IPJ Galaţi.

Potrivit acestora, în urma cercetărilor, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Galaţi au stabilit identităţile posibilelor persoane, fiind vorba despre 3 bărbaţi, cu vârstele de 49, 38, respectiv 35 de ani, toţi cu domiciliul în municipiul Galaţi.

”La data de 14 ianuarie 2024, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Galaţi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.G.P.R.  - Direcţia Operaţiuni Speciale, precum şi al celor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ, i-au prins în flagrant delict pe cei trei bărbaţi, în zona centrală a municipiul Bacău, la scurt timp după ce aceştia ar fi comis un furt dintr-o locuinţă din localitatea Zăneşti, judeţul Neamţ”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit poliţiştilor, cei trei bărbaţi s-ar fi deplasat din municipiul Galaţi la adresa din localitatea Zăneşti cu un autoturism, iar, spre seară, după ce ar fi escaladat gardul împrejmuitor al proprietăţii şi ar fi forţat o fereastră, ar fi pătruns în imobil, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, precum şi bijuterii.

”Prejudiciul cauzat ar fi de aproximativ 40.000 de lei, iar, în momentul prinderii în flagrant delict, bijuteriile au fost descoperite asupra celor trei persoane”, au mai transmis poliţiştii.

Bărbaţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.