Traficul feroviar între staţiile Tapia şi Lugoj, blocat după ce un tren de marfă a lovit un autoturism - accident soldat cu moartea a patru persoane -, a fost reluat, anunţă CFR Infrastructură. Un tren Regio are întârziere în urma accidentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CFR Infrastructură, circulaţia feroviară între staţiile Tapia şi Lugoj a fost reluată la ora 10.35, după ce trenul de marfă implicat în accident a fost retras în staţia Lugoj.

În urma producerii accidentului de la trecerea la nivel de la km 514+580, trenul R 9572 a staţionat 47 de minute în gara Lugoj şi va ajunge la destinaţie cu întârziere. Trenul circulă în relaţia Timişoara Nord - Caransebeş, arată sursa citată.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş, accidentul s-a produs la o trecere la nivel cu calea ferată din municipiul Lugoj, unde un autoturism a fost lovit de un tren de marfă încărcat cu izopentan lichid extrem de inflamabil, fără a exista vreun pericol.

Patru persoane - trei femei şi un bărbat - au murit în urma accidentului care s-ar fi produs după ce şoferul nu ar fi respectat semnalele de la trecerea de cale ferată şi nu s-a asigurat.

Conform sursei citate, trei dintre persoane au fost aruncate din maşină. 

Potrivit CFR Infrastructură, accidentul s-a produs între staţiile Tapia şi Lugoj, pe raza Regionalei CF Timişoara la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 514+580, semnalizată cu instalaţie acustică şi luminoasă. În momentul producerii accidentului semnalizarea la trecerea la nivel funcţiona în condiţii normale.

Reprezentanţii CFR spuneau că autoturismul a fost lovit de un tren de marfă privat.
 
În urma accidentului, traficul rutier şi cel feroviar au fost blocate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.