Traficul aerian pe Aeroportul Sibiu a fost reluat, după ce echipele Antitero solicitate să intervină în cazul unui colet suspect au stabilit că era vorba despre un laptop uitat de o pasageră din Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În momentul de faţă operaţiunile se desfăşoară normal, s-au reluat toate operaţiunile implicit în zona în care a fost restricţionat accesul”, a declarat Marius Gârdea, managerul general al Aeroportului Sibiu.  

El a precizat că traficul aerian nu a fost afectat, întrucât s-a găsit ”o metodă alternativă de procesare a aeronavelor şi pasagerilor”.  

”Traficul pe întreaga perioadă a activităţii de clarificare a bagajului abandonat în zona publică a aeroportului nu a fost afectat. Am reuşit să găsim în mod operativ soluţii alternative de a procesa pasagerii şi aeronavele”, a mai spus Marius Gârdea.  

Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu
Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

El a mai spus că pasagerii nu au trecut prin filtrul normal de control, fiind organizat un punct de control în altă parte a aeroportului decât cea în care se desfăşurau operaţiunile.

Pasagerii şi personalul Aeroportului Internaţional Sibiu au fost evacuaţi, miercuri după-amiază, după ce a fost anunţată existenţa unui colet suspect.

La faţa locului au ajuns echipe Antitero pentru cercetări.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului, Nicoleta Boborodea, a declarat că pasagerii şi personalul au fost evacuaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.