Un bărbat a fost ridicat din comuna Dumbrăviţa, judeţul Timiş, şi dus la audieri la Sibiu, în dosarul în care este cercetată moartea omului de afaceri Adrian Kreiner, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Confom unor surse din rândul anchetatorilor, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Timiş şi ofiţeri de la Biroul de Operaţiuni Speciale au descins la mai multe adrese din localitatea Dumbrăviţa din judeţul Timiş, unde aveau informaţii că ar putea găsi un bărbat aflat în legătură cu dosarul crimei de la Sibiu.
 
După mai multe verificări făcute în locuinţe din comuna Dumbrăviţa de lângă Timişoara, poliţiştii de la SIC, ajutaţi şi de colegii de la serviciul din Sibiu, l-au identificat pe cel căutat.
 
Bărbatul a fost preluat de poliţişti şi dus la Sibiu, unde va fi audiat în dosarul în care este cercetată moartea omului de afaceri Adrian Kreiner.
 
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim-procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, a transmis, marţi, că ancheta în cazul crimei de pe strada Moldoveanu din municipiul Sibiu continuă.

”La acest moment urmărirea penală se desfăşoară «in rem», nefiind începută urmărirea penală faţă de nicio persoană. A fost restrâns cercul suspecţilor, fiind înregistrate progrese în activitatea de identificare a celor trei autori. În continuare se lucrează pe mai multe planuri în vederea depistării şi tragerii la răspundere penală a infractorilor. Procurorul criminalist ia în calcul mai multe variante în ceea ce priveşte mobilul crimei”, preciza sursa citată.

Totodată, aceasta arăta că, până marţi, nu au fost dispuse percheziţii şi nu au fost făcute descinderi.

”Contrar celor vehiculate în mass-media, până în prezent în cauză nu a fost dispusă nicio percheziţie domiciliară şi nu au fost efectuate descinderi în vederea capturării autorilor. La acest moment există bănuiala că cei trei autori sunt cetăţeni români. În ceea ce priveşte imaginile video care circulă în spaţiul public reprezentând trei persoane purtând cagule, putem confirma că aceste imagini se regăseau deja la dosarul cauzei fiind luate în considerare în investigaţie”, afirma procurorul.

În această anchetă, procurorul criminalist beneficiază de sprijinul unei echipe constituite din lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, precum şi din cadrul altor inspectorate judeţene de poliţie din ţară şi din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR. 

Procurorii din Sibiu au deschis o anchetă după ce trei bărbaţi mascaţi au intrat într-o locuinţă şi l-au agresat pe proprietar, legându-l de mâini şi de picioare, pentru a fura mai multe bunuri. Fiica proprietarului, în vârstă de 23 de ani, a fost şi ea bruscată şi ameninţată cu pistolul pentru a le spune unde sunt banii. Bărbatul, un om de afaceri din Sibiu, a fost internat în stare gravă, dar a murit apoi la spital din cauza rănilor suferite.
 
Şeful Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale să se deplaseze la Sibiu, pentru a ajuta în acest caz. Cei doi ofiţeri de la Bucureşti lucrează împreună cu echipele de la Sibiu pentru identificarea şi prinderea suspecţilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.