Două persoane din judeţul Timiş au fost trimise în judecată, după ce au sechestrat mai mulţi migranţi din Pakistan, India şi Sri Lanka, deoarece nu s-au înţeles cu privire la sumele care au fost sau urmau a fi achitate. De asemenea, au ajutat mai mulţi migranţi să treacă ilegal frontiera cu Serbia, contra unor sume de bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, inculpatul S.A.R. este acuzat de infracţiunile de trecere frauduloasă a frontierei de stat, complicitate la trafic de migranţi şi lipsire de libertate în mod ilegal, iar inculpatul K.L. este acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal şi lipsire de libertate în mod ilegal.
 
”În fapt, s-a reţinut că, în jurul datei de 16.07.2022, inculpatul S.A.R., împreună cu mai multe persoane, a trecut ilegal frontiera de stat din Serbia în România, iar în perioada 28.09.2023 - 29.09.2023, inculpaţii S.A.R. şi K.L., având asupra lor trei pistoale tip airsoft cu aer comprimat, două bastoane cu electroşoc, un baston telescopic din metal şi două bucăţi spray iritant lacrimogen, au desfăşurat acte de complicitate (procurare hrană pentru persoanele adăpostite, asigurarea acestora că vor fi transportate în mod fraudulos din România în Italia în schimbul unor sume de bani, etc.) la adăpostirea unui grup de 18 migranţi într-un apartament situat într-un bloc din mun. Timişoara, apartament unde au şi fost depistaţi ulterior de organele de poliţie, migranţii fiind adăpostiţi pentru a tranzita teritoriul statului român în scopul trecerii frauduloase a frontierei cu un automarfar în Ungaria şi, mai departe, spre Italia”, se precizează în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, cei doi inculpaţi au exercitat acte de violenţă fizică şi morală, sechestrând şi lipsind astfel de libertate migrantii, ce proveneau din Pakistan, India şi Sri Lanka, pe fondul unor neînţelegeri cu privire la sumele de bani care au fost sau urmau a fi achitate pe linia traficului de migranţi.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Timiş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.