Poliţiştii de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, într-un microbuz condus de un român, 25 de cetăţeni turci care au încercat să treacă ilegal frontiera. Şoferul, precum şi un alt cetăţean român care era pasager, sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi. Şi poliţiştii de frontieră din oraşul Deta, judeţul Timiş, au prins, într-un autoturism condus de un sirian, patru persoane din Siria şi Egipt, în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera din Serbia în România. Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 00.10, poliţiştii de frontieră au oprit pe DN 6, între localităţile Remetea Mare şi Izvin, un microbuz marca Mercedes, condus de un cetăţean român de 29 de ani, având ca pasager un alt cetăţean român, în vârstă de 28 de ani. În mijlocul de transport se mai aflau, ca pasageri, alţi 25 de cetăţeni străini.
 
”Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, toţi bărbaţi, precum şi şoferul şi pasagerul microbuzului, au fost conduşi la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni turci şi au vârste cuprinse între 16 şi 46 de ani. Cei doi români au declarat că urma să îi transporte pe cetăţenii străini până în apropierea frontierei cu Ungaria, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 150 de euro de persoană, destinaţia finală a migranţilor fiind ţări din vestul Europei”, se arată în comunicat.
 
În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii turci, şi trafic de migranţi, pentru cei doi cetăţeni români.  
 
Şi poliţiştii de frontieră din oraşul Deta, judeţul Timiş, au oprit în trafic, pe drumul Deta - Ghilad - Ciacova, un autoturism marca Chevrolet, condus de un cetăţean sirian, rezident pe teritoriul României, având ca pasageri patru bărbaţi, cetăţeni străini.
 
”Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Egipt, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 53 de ani. Aceştia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei cu ajutorul şoferului sirian”, se mai arată în comunicat.
 
În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cei patru pasageri şi de trafic de migranţi faţă de şoferul sirian. Totodată, şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în faţa instanţei cu prounere de arestare preventivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.