Un jandarm a găsit în Teleorman un obiect confecţionat în anul 1500 î. Hr., fiind vorba de un vârf de lance, datând din Epoca Bronzului Mijlociu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Pasiunea colegului nostru, Dan, a scos la suprafaţă o adevărată descoperire arheologică. Duminică, Dan, alături de un alt prieten, au pornit într-o nouă aventură de descoperire a dovezilor istoriei ce zac îngropate în pământ de mii de ani. Pe câmpurile Teleormanului, au început căutarea. După aproximativ două ore, semnalul transmis de detectorul său anunţa un obiect valoros. Dan lasă din mână unealta si începe să sape. La aproximativ 25 de centimetri, într-un bulgăre de pământ, a descoperit un obiect ce nu părea a fi din lumea noastră”, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Jandarmeriei Române.
 
FOTO: Jandarmeria Romana
FOTO: Jandarmeria Romana
 
Descoperirea făcută este un vârf de lace din Epoca Bronzului Mijlociu.
 
“La marginea unei culturi de grâu, era ascuns în bulgărele de ţărână, exact ca într-o capsulă a timpului, un vârf de lance, care datează din Epoca Bronzului Mijlociu, secolele XVII-XVI înainte de Hristos, adică de acum mai bine de 3700 de ani”, a precizat sursa citată. 
 
Jandarmul a predat descoperirea Muzeului Judeţean Teleorman, iar reprezentanţii acestei instituţii au transmis că acest vârf de lance era considerat comoară şi avea o semnificaţie culturală şi socială deosebită.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.