Un tânăr suspectat că a aruncat un scaun din tribună spre un jandarm, lovindu-l la cap, în timpul meciului de duminică dintre FC Universitatea Cluj-Napoca şi FC Hermannstadt, a fost identificat de poliţişti, el fiind dus la audieri. Tânărul este cercetat pentru ultraj sub forma tentativei la infracţiunea de omor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Judeţeană Cluj a anunţat, marţi, că, în urma verificărilor făcute de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, a fost identificat, luni, un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Floreşti, judeţul Cluj, bănuit de comiterea infracţiunii de ultraj asupra unui jandarm aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.
 
Conform probatoriului, duminică, în timp ce se afla în tribuna stadionului unde se disputa meciul de fotbal dintre echipele FC Universitatea Cluj-Napoca şi FC Hermannstadt, tânărul ar fi rănit un jandarm după ce ar fi aruncat cu un scaun înspre forţele de ordine. Jandarmul a suferit leziuni în zona capului, lovitura primită determinând prăbuşirea acestuia la pământ, în stare de inconştienţă.
 
"Imediat după incident, poliţiştii au întreprins activităţi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi au întocmit documente de constatare. Iniţial, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a fost înregistrat un dosar penal privind comiterea infracţiunii de ultraj; ulterior cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, cercetările continuând pentru comiterea infracţiunii de ultraj sub forma tentativei la infracţiunea de omor", arată Poliţia Cluj.
 
Luni, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de tânărul identificat şi a fost emis un mandat de aducere. Marţi dimineaţă, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, împreună cu luptători de acţiuni speciale, beneficiind de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale, l-au prins pe tânăr în localitatea Floreşti şi l-au dus la sediul unităţii de parchet pentru continuarea cercetărilor.
 
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Un jandarm a ajuns la spital, duminică seară, după ce a fost lovit în zona capului de un scaun aruncat din tribună, în timpul incidentelor care au marcat finalul meciului de baraj pentru Liga I dintre echipele Universitatea Cluj şi Hermannstadt, scor 0-2.

Potrivit Jandarmeriei Cluj, în minutul 88 al meciului din prima manşă a barajului pentru Liga I, un suporter al echipei Universitatea Cluj a pătruns pe teren dinspre Peluza 2 către Peluza 1. Când a ajuns pe pista de alergare, în dreptul peluzei 1, alţi aproximativ 15 suporteri ai gazdelor au pătruns pe pista de alergare. Pentru evacuarea acestora s-a intervenit cu o rezervă de intervenţie, moment în care, un scaun aruncat din tribună l-a lovit pe un jandarm în vârstă de 44 de ani, din cadrul echipei de dialog, în zona capului, acesta căzând l-a pământ. Acesta a primit primele îngrijiri medicale la faţa locului, ulterior fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru investigaţii amănunţite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.