Tânăra din Constanţa care a murit în urma atentatului comis la Londra în luna martie a acestui an a fost înmormântată, sâmbătă, la ceremonie fiind prezent ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummel. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rudele şi prietenii Andreei Cristea au venit încă de sâmbătă dimineaţa la o casă mortuară din municipiul Constanţa, unde se afla depus trupul tinerei.

Printre cei care au vrut să aducă un ultim omagiu s-a aflat şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummel. El a declarat jurnaliştilor că a dorit să fie alături de familia tinerei în aceste momente şi să îşi exprime condoleanţele. Ambasadorul a dorit să sublinieze că Marea Britanie şi România luptă în continuare împotriva terorismului.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

De la casa mortuară, cortegiul funerar s-a îndreptat spre Biserica Sfânta Maria, acolo unde urma să fie oficiată ceremonia şi unde au fost prezenţi ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, şi prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu.

Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

După ceremonie, cortegiul a mers către Cimitirul Anadalchioi, unde Andreea Cristea a fost înmormântată.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Andreea Cristea se afla la Londra alături de iubitul ei, care urma să o ceară în căsătorie în ziua atentatului de la Westminster. Ea a căzut în Tamisa în atacul din 23 martie, atunci când Khalid Masood a intrat cu o maşină în mulţime pe Podul Westminster şi a înjunghiat mortal un poliţist, după care a fost ucis de poliţie lângă Parlament.

Tânăra a fost internată în stare gravă într-un spital, iar î6 aprilie, familia Andreei Cristea a anunţat decesul fetei.

”După ce a luptat să trăiască timp de peste două săptămâni, iubita şi de neînlocuita noastră Andreea - o fiică, soră şi parteneră minunantă, o prietenă dedicată şi cea mai unică şi iubitoare persoană pe care ţi-o poţi imagina - a fost smulsă cu cruzime din vieţile noastre, în modul cel mai crud şi laş. Ne vom aminti mereu de ea ca de raza noastră de lumină strălucitoare care va continua să strălucească cu putere în inimile noastre”, a afirmat familia tinerei printr-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.