Un cetăţean ucrainean, în vârstă de 27 de ani, care ingerase 18 capsule cu cocaină a fost depistat pe Aeroportul „Henri Coandă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma unei operaţiuni comune a Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră şi D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, s-a reuşit prinderea unui cărăuş de droguri care intenţiona să tranziteze ţara noastră, cu destinaţia Ucraina, precizează Poliţia într-un comunicat resmis News.ro.

Este vorba despre un tânăr de 27 de ani, cetăţean ucrainean, care ingerase, în Brazilia, 18 capsule ce conţineau, în total, aproximativ 143 de grame de cocaină, cu scopul de a le preda membrilor unei reţele infracţionale ce acţiona pe teritoriul ţării sale.

În schimbul acestui ”serviciu”, tânărul ar fi primit 500 de euro.

Cel în cauză a fost depistat la data de 26 iunie, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti, el  călătorind din direcţia Sao Paolo, via Barcelona. Aici, în baza unei analize de risc, efectuate de poliţişti de frontieră, a fost selectat pentru control specific antidrog.

Chiar dacă, la controlul bagajelor nu au fost identificate droguri ascunse, pasagerul a fost examinat şi cu aparatul X Ray din dotarea Poliţiei de Frontieră, fiind observate, în stomacul bărbatului, 18 caşete cu substanţă.

După acel moment s-a solicitat sprijin de specialitate de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate -  Serviciul Antidrog, din cadrul Poliţiei Române şi s-a luat decizia sesizării D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, de către Poliţia de Frontieră, întrucât existau suspiciuni rezonabile că pasagerul transportă, în corp, capsule ce conţin droguri. 

Până astăzi, cetăţeanul ucrainean s-a aflat într-o unitate spitalicească din Capitală, sub escortă, în vederea aplicării unor proceduri medicale care să conducă la eliminarea capsulelor cu droguri din organism.

După externare, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc, precizează sursa citată.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.